реклама
Sucurity Police

реклама

Апеляційний суд Черкаської області суд дійшов висновку про відсутність підстав для скасування рішення Шполянського районного суду Черкаської області про стягнення аліментів з батька на утримання повнолітньої дочки-студентки денної форми навчання.

index До суду першої інстанції звернулася жінка з позовом про стягнення з колишнього чоловіка аліментів у розмірі 500,00 грн. щомісячно на утримання їх дочки, що є студенткою денної контрактної форми навчання університету для покриття витрат, пов'язаних з навчанням.

В обґрунтуваннях до позову мати вказала, що батько веде домашнє господарство, з якого отримує прибуток. Не має на утриманні неповнолітніх дітей, аліментів не сплачує. У зв'язку з цим позивач вважає, що відповідач має змогу щомісяця сплачувати 500,00 грн. для покриття витрат, пов'язаних з навчанням дочки-студентки.

Рішенням Шполянського районного суду Черкаської області позовні вимоги у справі задоволено повністю.

Не погоджуючись з таким рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу. При цьому повідомив, що в нього є  престарілий батько, який має погане здоров'я і потребує утримання, а сам він має поганий матеріальний стан та не в змозі сплачувати аліменти.

Апеляційний суд Черкаської області дійшов висновку про належну законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції у даній справі, адже дочка наразі продовжує навчання у вищому навчальному закладі на денній формі навчання за контрактом. Навчальний заклад розташований у іншому населеному пункті, що спричиняє наявність додаткових витрат на проїзд, харчування та забезпечення власних потреб.

При цьому суд відхилив апеляційні доводи у справі про те, що відповідач не має змоги сплачувати аліменти, стягнуті рішенням суду, адже їх розмір (500,00 грн.) є досить невеликим, а відповідачем не надано доказів того, що така сума є для нього непомірною. При цьому апеляційний суд враховує, що відповідач проживає у домогосподарстві, в якому наявне підсобне господарство, що забезпечує його додатковим прибутком.  Більш того, чоловік, якому на момент розгляду справи виповнилося 46 років, є працездатною особою, тому може працевлаштуватися та утримувати свою дитину.

Той факт, що у відповідача є престарілий батько, не звільняє його від обов'язку утримувати повнолітню дитину у випадках, встановлених законодавством.

Апеляційний суд Черкаської області залишив рішення суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Черкаської області.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 ХХ 24.07.2018 14:36
Правильно, поки дитина навчається на стаціонарі, батько повинен сплачувати аліменти, але не більше ніж до досягнення дитиною 23 років. Про це говорить закон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100