реклама

реклама

Неповторні та ефективні національні природничі парки України представили на інформаційній виставці у Черкасах. Вона діє у холі Будинку рад. В експозиції на 22 банерах – інформація про 10 національно-природничих та один біосферний парків України.

DSC1301

Виставка спрямована на популяризацію ідеї заповідання територій та створення національних природних парків. Матеріали підготували у Міністерстві екології та природних ресурсів України. Загалом на території України налічується більше 40 національних природних парків, повідомила заступник начальника Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Людмила Довга.

DSC1308

– Національний природний парк – це природоохоронна, рекреаційна, культурно-освітня, науково-дослідна установа загальнодержавного  значення, діяльність якої спрямована на охорону навколишнього природного середовища, біологічного ландшафтного різноманіття, – каже Людмила Володимирівна. – Така категорія заповідності дозволяє разом із збереженням природної цінності територій розвивати рекреаційну та туристичну діяльність.

DSC1303

Ідея виставки виникла під час фестивалю Nескореної Nації «Холодний Яр», розповідає голова громадської ініціативи «Науково-освітній центр «Еко Стиль» Ольга Галушко. Хоча задум виношували давно. Черкаська область стала першою, де відкрилася виставка. Міністерство екології та природних ресурсів планує розміщення цієї виставки й в інших областях України.

DSC1304

– Зараз актуально та важливо зберігати природу, – відзначає еко-активістка. – Й не тільки Холодного Яру, Черкащини, а й України загалом. Ми робимо кроки до розвитку, країна поступово оновлюється. І однією з вимог є збереження природного багатства. На виставці представлені ті парки, які вже ефективно функціонують в Україні та позитивно впливають на розвиток ближніх сільських територій. Зараз в Україні активно розвивається внутрішній туризм. Але треба уникнути його стихійності, після якого лишаються купи сміття, необхідно підвищувати екологічну культуру громадян. Дізнатися більше про найрізноманітніші куточки нашої держави, про діючі національні парки – одне з основних завдань цієї виставки.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100