реклама

реклама

У Черкаській області співробітники СБУ викрили факт привласнення державних коштів в особливо великих розмірах з боку службових осіб одного з хлібопереробних комбінатів області.

Встановлено, що протягом 2010-2011 років посадові особи підприємства уклали угоди з Аграрним фондом про зберігання майже 3 тисяч тонн зерна врожаю минулих років.

Під час перевірки, ініційованої СБУ та проведеної контрольно-ревізійним управління Черкаської області встановлено,що посадові особи комерційної структури, зловживаючи службовим становищем, самовільно здійснили переробку зерна фонду на борошно, яке пізніше було реалізоване. Протягом 2010-2011 рр. з метою приховування факту відсутності зерна на складі, вони вносили до фінансово-господарських документів товариства неправдиві дані про його наявність та кількість. Були оформлені також фіктивні акти прийому-передачі послуг зі зберігання зерна, у результаті чого державному бюджету завдано збитків на суму понад 300 тисяч гривень.

Слідчими УСБУ в Черкаській області порушено кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами державних коштів в особливо великих розмірах, тобто за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Про це інформує прес-центр СБУ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100