реклама

реклама

Днями в рамках Всеукраїнського семінару «Ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Обмін досвідом», ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Мінсоцполітики України, Фонду соціального захисту інвалідів та сприяння Уманської міської ради провели пленарне засідання. До всеукраїнського заходу долучилися представники міської влади, громадських організацій, органів соціального захисту з усіх регіонів України.

a9e3f0f7d2852a3920c1de716fdcd7ac

Директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Руслан Чикало, Президент ГО «Всеукраїнська громадська організація осіб з інвалідністю «Гармонія», кандидат економічних наук, Заслужений працівник соціальної сфери України Юрій Антропов,  заступник міського голови Юлія Малішевська привітали учасників семінару і побажали плідної співпраці та конструктивних пропозицій задля покращення соціального захисту осіб з інвалідністю.

Модератор семінару – начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради,  заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кучер презентувала колегам уманський досвід у сфері надання реабілітаційних послуг та створення реабілітаційних установ.

438ce5b84a37983933a85d523c18c4cd

Фахівці внесли конкретні пропозиції щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, обговорили доцільність функціонування шкіл-інтернатів для дітей з психофізичними вадами,  презентували новий вид реабілітації осіб з інвалідністю – інклюзивний соціально-реабілітаційний туризм, ділилися досвідом в освітніх послугах для таких людей та знайомилися із нововведеннями  в законодавстві із зазначених питань.

Представники з різних регіонів України мали змогу поділитися власним досвідом, обговорити проблемні питання у сфері реабілітації та надати пропозиції до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з психічними розладами на період до 2021 року».  Усі пропозиції будуть направлені у вищі органи влади для врахування під час внесення змін до чинного законодавства.

a80887939fa893d104fb1c77acf194fc

Про це повідомляє Уманська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100