реклама

реклама

ДП «Златодар» (входить в систему держрезерву України), що знаходиться в місті Золотоноша Черкаської області, розпочало сезон активної заготівлі зерна. Перші майже 7000 тонн пшениці від поклажодавців на комерційній основі підприємство  вже прийняло. Про це повідомив директор  ДП «Златодар» Валерій Буркацький.

38071903_2064819587165288_2981953256256700416_n «Через несприятливі погодні умови новий заготівельний сезон в нашому регіоні цього року стартував дещо пізніше, однак перше зерно вже прийняли. В серпні плануємо прийняти понад  14 000 тонн, з яких 1 500 тонн ріпаку та 12 500 тонн пшениці», - пояснив Валерій Буркацький.

Загалом, за його словами, у поточному маркетинговому сезоні підприємство планує прийняти до 100 000 тонн зернових. В розрізі ранніх культур - до 24 тис. тонн пшениці, а серед пізніх культур, що зазвичай складають основний об‘єм зернових, які на зберігання приймає ДП «Златодар», кукурудзи – майже 71,5 тис. тонн, 3,5 тис тонн насіння соняшника та 1200 тонн ріпаку.

«Підприємство розвивається, тому щороку намагаємось збільшувати об‘єми прийнятого на зберігання зерна. Минулого року «Златодар» прийняв понад 90 тис. тонн. Цьогоріч запланували збільшити об‘єми до 100 тис. тонн. Така політика нам дозволяє заробляти кошти та активно їх вкладати в  модернізацію своїх потужностей. Наприкінці минулого року ми власним коштом встановили сонячну електростанцію, робота якої за перше півріччя поточного року зекономила нам майже 113 тис. грн. Черкащина – аграрний край, тому в планах на наступний рік - модернізація млина та відновлення мукомельного виробництва», - наголосив керівник ДП «Златодар».

Слід зазначити, що загалом всі підприємства, що формують аграрний напрям Держрезерву, цьогоріч планують поповнити свої потужності на понад 600 тис. тонн зерна.

Як  раніше повідомляв Голова Держрезерву Вадим Мосійчук, з початком жнив Держрезерв планує закупівлі зерна пшениці 2 і 3 класу нового врожаю 2018 року по усіх 10 агропідприємствах системи Держрезерву для закладання  на потреби держави в обсязі до 40 тис. тонн.

Нагадаємо, Держрезерв входить у трійку найбільших власників зерносховищ в Україні. Агарний напрям системи формують 10 активних підприємств потужністю більше 1 млн. тонн. На базі кожного підприємства Держрезерву працюють сертифіковані лабораторії, оснащені сучасним обладнанням, що допомагають визначати та контролювати якість матеріальних цінностей на всіх етапах.

Довідково. ДП «Златодар» - одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону. Його історія починається у 1904 році. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України: зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство зі зберігальними потужностями для зерна 36,5 тис. тон. ДП «Злотодар» виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок - 226 планових тон на годину. За останні два роки підприємство значно активізувало свою діяльність та суттєво покращило свої фінансові показники.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Златодар».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Предвыборный кандминимум 04.08.2018 20:07
"Пока народ безграмотен, из всех заготовок для нас важнейшей являются гречка и кандидатский цирк"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100