реклама

реклама

Фото величезного гриба-дощовика, який виріс на Смілянщині, виставила на своїй сторінці у «Фейсбуці» Наталя Пальонко. Із такої знахідки можна приготувати смачну вечерю і нагодувати нею всю родину.

2018-08-04-гриб

«Цей гриб мій батько знайшов у лісі. Мама насмажила, але їм не дуже сподобався смак гриба. А от інші говорили, що було дуже смачно», – розповідає «Сміла.ua» Наталя Пальонко.

Такі гриби, наголошують досвідчені грибники, ростуть по всій Україні у листяних і хвойних лісах, степах, навіть на луках. Гриби-дощовики– їстівні і належать до родини печерицевих. Їх в народі ще називають порхавками або морухами.

Цікаво, що плодове тіло дощовика їстівного здатне виростати після дощу до 30 сантиметрів за добу. Недарма ж кажуть, мовляв, «ростуть, немов гриби».

Збирають гриб з весни і до осені. Він дуже смакує, поки м'якуш білий. Тож варити чи смажити його радять тільки в день збирання.

Раніше повідомлялося, що черкащанка знайшла два гігантські гриби-дощовики.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Черкасский грибник 05.08.2018 23:13
Судя по фотографии, гриб явно не созревший. Потому то и не вкусный. Мякоть спелого - ну просто тает во рту, оставляя неповторимое послевкусие !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100