реклама

реклама

Сьогодні міський голова Анатолій Бондаренко своїм рішенням відтермінував проведення сесії Черкаської міської ради – з 9 на 23 серпня. Він пояснив, що працівники відділу ради традиційно обдзвонили депутатів, аби ті підтвердили свою участь чи неучасть у роботі майбутнього засідання, яке планувалося на 9 серпня. Виявилося, що кворум не збирається.

Юристка Черкаського обласного відділення Комітету виборців України Алла Юрковська на прохання „Прочерка” прокоментувала такий спосіб організації сесійного засідання, адже, згідно регламенту, кворум має встановлюватися безпосередньо на зібранні, після реєстрації.

Фахівець зауважує - міський голова намагається оперувати звичаєвим правом, в той час як існує затверджений, чинний і актуальний Регламент (Рішення міської ради від 24.12.2015 № 2-18):

„Стаття 22 Регламенту визначає, що рішення про скликання чергової сесії повідомляється депутатам - відбувається не перекличка, а саме повідомлення. Стаття 29 визначає, що наявність, чи відсутність кворуму встановлюється визначається за підписами депутатів при реєстрації. А не по телефону, - підкреслила в коментарі „Прочерку” Алла Юрковська. - І лише після цього у разі відсутності необхідної кількості депутатів головуючий може перенести початок пленарного засідання на 30 хвилин для виклику відсутніх депутатів або перенести проведення засідання на інший, встановлений день”.

„У минулому році міський голова не вагаючись скликав сесії, не маючи більшості, яка гарантовано мала прийти на засідання. Зараз же, коли його опоненти просто таки вимагають зібрати депутатів, він підписує розпорядження про перенесення засідання через відсутність кворуму, не зважаючи на Регламент. Перефразовуючи каудільйо: "Друзям - все, ворогам - Регламент", - резюмувала Алла Юрковська.

реклама

Коментарі  

 
-2 #6 Щука 07.08.2018 14:23
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про місцеве самоврядування в Україні
Глава 3.
Сільський, селищний, міський голова
Стаття 42. Повноваження сільського, селищного, міського голови
8) скликає сесії ради, вносить пропозиції та формує порядок денний сесій ради і головує на пленарних засіданнях ради;
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Ван Гог 07.08.2018 11:42
Цитую Щука:
До відома великих юристів! Сесію скликає тільки голова і тільки він коли захоче і як захоче безжодних пояснень скликає сесію. Це Закон. Що він сказав чи не сказав - це емоції.

Та ні,закон чітко визначає хто і коли збирає сесії, і зібрати її може не лише голова, зібратись депутати можуть і без голови і не в приміщенні міської ради, і більшістю вирішити будь яке питання. Після всих визначень в законі потрібно завжди читати після "АЛЕ...". Зкликає сесію голова, але....)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Тарас 07.08.2018 08:02
А юристка КВУ не хоче прокоментувати сфальшовані збори громадян, притиправні рішення, розпущеної виборчої комісії? Або те, що Бонд "розпустив" цю раду - але ВР бездіє?
І ще питання - депутати не збираються. До чого тут Бондаренко?
Якщо порівняти 3 його роки з 10 попередніми, то щось не дуже хочеться повторення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Щука 06.08.2018 22:18
До відома великих юристів! Сесію скликає тільки голова і тільки він коли захоче і як захоче безжодних пояснень скликає сесію. Це Закон. Що він сказав чи не сказав - це емоції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Надія. 06.08.2018 20:55
Є підозра що Залізяка не планує проводити сесійні засідання до закінчення повноважень міського Голови. Ну подобається йому правити одноосібно! І не потрібно ні з ким ділитися!....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Скептик 06.08.2018 18:46
І хтось ще має сумні, що Бондаренко це велике лисянське ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100