реклама

реклама

Новий рекреаційний пункт облаштували лісівники у Трушівському лісництві Чигиринського лісгоспу. Назвали його “Три озера”, відродивши стару назву цієї місцини. Знаходиться він на межі Черкаського та Чигиринського районів, поблизу сіл Чорнявка й Худоліївка, неподалік річки Тясмин.

1

Працювали над  спорудженням півтора місяця. Розміри та його територія досить масштабні, адже одночасно тут можуть відпочивати до 50 осіб.

2

Велика альтанка зі столами та лавками, навіс та усі зручності для приготування їжі, різні зони відпочинку з природних матеріалів, наглядна природоохоронна агітація, для наймолодших встановили гойдалку, карусель та пісочницю – лісівники продумали усе для комфортного відпочинку на природі.

3

Для любителів спорту поряд облаштували спортивний майданчик, де можна пограти у волейбол чи футбол.

Проте родзинкою цього рекреаційного пункту є невелике озеро, яке розкопали лісівники, віднайшовши старе лісове джерело.

4

Як розповідає лісничий Трушівського лісництва Андрій Приходько, місцеві старожили стверджують, що раніше у цьому місці були три невеликих озера. Проте це було ще до заліснення території – до висаджування Чигиринської гряди, яка була створена у середині минулого століття.

5

“Ми вирішили віднайти лісове джерело, і нам це вдалося, тож відтепер тут маємо невелике озеро. А назву рекреаційному пункту залишили історичну. Можливо, колись віднайдуться й інших два озера. Символічно, що на завершення робіт біля водойми наші майстри віднайшли стару підкову. Вважаємо це добрим знаком, тож розмістили її при вході в рекреаційний пункт”, – зазначає Андрій Приходько.

6

Директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр зауважує, що це вже десятий рекреаційний пункт на території підприємства. Роботи з будівництва, благоустрою  рекреаційних пунктів проводять за власні кошти підприємства та силами працівників державної лісової охорони.

7

“У цьому лісі відомі грибні місця, тож відвідувачів тут ніколи не бракує. Рекреаційні пункти будуємо для зручності відпочиваючих, для контролю за перебуванням населення в лісових масивах. Головне, з чим завжди звертаємося до громадян, – дотримуйтеся правил поведінки в лісі,  не порушуйте вимог перебування у лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду, з повагою ставтеся до праці лісівників”, – наголошує Роман Фендюр.

8

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

9

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Жеребець! 10.08.2018 09:53
Судячи із фото досить таки гарно і охайно все є для культурного відпочинку. Тепер діло за малим, залишилося поставити цепних церберів (свинопасів) які би контролювали порядок бо наші люди коли нажеруться водяри будуть напоминати хряка який трощить і руйнує все довкола. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Архетип 10.08.2018 08:30
Троица, маркс-энгельс-ленин, норны, парки, мойры, три девицы под окном, погранпереход "три сестры",......, - три источника и три составных части сознательного оболванивания коллективного бессознательног о. А так ничо. Нормально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100