реклама

реклама

На Черкащині споруджено ще один храм Української православної церкви Київського патріархату, інформують у Черкаській єпархії.

38600200_2033106193422643_596386574468382720_n

У селі Дирдин Городищенського благочиння митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан освятив новозбудований храм на честь святого великомученика Пантелеймона Цілителя.

За святковим богослужінням архіпастирю співслужив архиєпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, настоятель парафії Городищенський благочинний протоієрей Миколай Махнацький, а також духовенство Черкаської єпархії. Молитовно розділити радість торжественної події зібралася численна громада Диридина, представники місцевої влади, а також гості із навколишніх сіл.

По завершенні чину освячення храму було звершено Божественну літургію. Також в цей день духовенство та віряни у новозбудованому храмі молилися до Господа та до святого великомученика Пантелеймона Цілителя за Україну, за перемогу і справедливий мир таза єдину Помісну Українську Православну Церкву.

В кінці богослужіння митрополит Іоан, а також отець Миколай висловили слова подяки фундаторам та меценатам новозбудованого храму. За вагомий особистий внесок у розбудову Української Православної Церкви Київського Патріархату митрополит Іоан, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, нагородив Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III-го ступеня Череватого Зіновія Петровича та Халаіма Олександра Яковича. Високих церковних нагород удостоїлися і ще багато інших благодійників, які долучилися до благої справи будівництва храму.

Завершилося святкове Богослужіння урочистим козацьким многоліттям.

IMG_9005

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 стабилизец 13.08.2018 09:23
пральна. вперед в феодализм. закамуфлированн ая панщина ужо имеется. осталось ввести церковную десятину. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100