реклама

реклама

Департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради разом з адміністрацією КЗ «Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР» звертається до батьків майбутніх першокласників з проханням протягом серпня  пройти профілактичний медичний огляд дитини у консультативно-діагностичному відділенні, не відкладаючи  на останні дні перед початком навчального року.

image.php Це дозволить уникнути величезних черг  на прийом до фахівців та конфліктів.

Також нагадуємо батькам про важливість та необхідність виконання рекомендацій лікарів за результатами профілактичних оглядів.

Обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів щорічно проводяться медичними працівниками у присутності батьків або інших законних представників у лікувально-профілактичних закладах, де існує необхідне медичне діагностичне обладнання. Такий огляд є обов’язковим і здійснюється на підставі наказу МОЗ України від 16.08.2010  № 682 «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів». За затвердженою вказаним наказом схемою розширений огляд у суміжних фахівців здійснюється для дітей 6 років, які збираються до першого класу, а також 10-11 та  15-17 років.

Індивідуальний медичний  огляд дитини у КЗ «Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР»  проводиться відповідно до затвердженого адміністрацією  графіку. Діти, які не пройшли огляд  згідно з графіком, проходять огляд індивідуально за попереднім записом до лікарів.  Ключовим фахівцем у проведенні профогляду  є   лікар-педіатр, з яким у батьків заключений договір.

З метою забезпечення проведення медичних оглядів учнів, наказом по КЗ «Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР» від 04.05.2018 № 90 «Про організацію та проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів школярів у 2018 році» затверджено склад комісії  фахівців у консультативно-діагностичному відділенні, складено графік проходження медоглядів (з 9.00 до 13.00 щодня, протягом червня-серпня поточного року), складено списки дітей, які підлягають профілактичним медичним оглядам.

Після проходження фахівців-спеціалістів батьки з дитиною повинні звернутися до лікаря-педіатра для оформлення довідки ф.086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»,  яка містить інформацію про результати медичного огляду та рекомендації щодо занять фізкультурою.

Збереження здоров’я дитячого населення, зниження рівня захворюваності та інвалідності є пріоритетними завданнями держави у сфері охорони здоров’я  в умовах реформування медичної галузі.

При виникненні питань чи проблем при  проходженні профілактичного медичного огляду дітей для вступу до першого класу просимо батьків звертатися безпосередньо до адміністрації дитячої лікарні.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100