реклама

реклама

На 0,4% знизилися споживчі ціни в липні порівняно з червнем, повідомляють в Головному управлінні статистики в Черкаській області.

index Зокрема, на 1,1% подешевшали продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше (на 11,6–7,4%) знизилися в ціні фрукти, яйця та овочі. На 2,5–0,8% зменшилися ціни на рис, соняшникову олію, кисломолочну продукцію. Водночас на 5,2–2% подорожчали гречані крупи, цукор, маргарин, сало, на 0,5–0,3% – макаронні вироби, хліб, риба та продукти з риби. Одяг і взуття стали дешевшими 3%, із них взуття – на 5,1%, одяг – на 1,8%.

Тоді як нині на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,8%, у т.ч. тютюнові вироби – на 2,2%, алкогольні напої – на 1,3%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося головним чином за рахунок подорожчання кам’яного вугілля на 8,6%, а також матеріалів для утримання і ремонту житла та послуг з утримання та ремонту житла – на 1,4% і 1,2% відповідно.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,2%, це викликано подорожчанням амбулаторних послуг на 0,5% та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,2%. Зниження цін на транспорт у цілому на 0,7% в основному спричинено здешевленням автомобілів на 2%. Крім того, паливо та мастила стали дешевшими на 0,3%. Ціни на послуги ресторанів та готелів зросли на 1,7%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100