реклама

реклама

Захищаючи інтереси держави в бюджетній сфері, органи прокуратури заходами представницького характеру реагують на виявлені порушення в частині повного та своєчасного стягнення до бюджету плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами.

8768 Так, Черкаським окружним адміністративним судом задоволено позов Уманської місцевої прокуратури до фізичної особи-підприємця, яка майже рік не сплачувала нараховану управлінням Укртрансбезпеки в Одеській області плату за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом у сумі близько 30 тис. грн.

Зауважимо, що українськими дорогами часто їздять перевантажені фури, які знищують асфальтне покриття, оскільки навіть перевантаження на 1-2 тонни досить потужно руйнує трасу, що завдає величезних збитків державі. Щороку держава змушена витрачати кошти платників податків на ліквідацію наслідків безвідповідальності водіїв вантажівок.

На цей час на дорогах державного значення допустимо перевозити вантажі до 40 тонн (разом із масою транспортного засобу). На місцевих – 24 тонни. За недотримання вказаних норм, порушники мають сплатити штрафи у євро, розмір яких залежатиме від того, скільки кілометрів українськими дорогами проїхав водій вантажного автомобіля.

Загалом, упродовж поточного року органами прокуратури Черкаської області до судів скеровано 5 позовів указаної категорії на загальну суму понад 70 тис. грн.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Регіональна Тальнівщина 16.08.2018 12:36
стидоба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дональд Трамп 16.08.2018 11:24
А кто себе в карман клал 300 грн за проезд перегруженного авто транспорта через мост ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100