реклама

реклама

19 серпня близько 20:00 в селі Сичівка під час грози у найвищий з двох наявних бань церкви Іоана Хрестителя влучила блискавка.

index Просто на очах у людей частину дерев’яної будівлі в одну мить охопило полум’я. Про це повідомляє у «Фейсбук» речник УДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Отримавши повідомлення про подію, відповідно до районного плану залучення сил і засобів, на ліквідацію пожежі, крім чергового караулу христинівської пожежно-рятувальної частини, було залучено вогнеборців місцевої пожежної команди із сусіднього села Краснопілка (Вінницької області). Воду до місця пожежі підвозив трактор з місцевого КХП “Зернопродукт”.

Під час боротьби із вогнем співробітники ДСНС водночас організували евакуацію з приміщення церкви різноманітного начиння, релігійних цінностей та інших коштовних речей.

Оперативними та професійними діями фахівців ДСНС вдалось врятувати церкву від знищення. Вогнем пошкоджено лише одну баню. О 21:00 пожежу було повністю ліквідовано.

Довідка: храм Іоана Хрестителя двокупольний, 1896 року побудови, попри те, що не є пам'яткою архітектури, представляє собою зразок класичного дерев’яного церковного будівництва ХІХ сторіччя. На даний час церква належить Українській православній церкві Київського патріархату.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100