реклама

реклама

В Хрестителевому почали очищати ставок, що знаходиться в центрі села. Це справді подія для громади, адже він є одним із улюблених місць відпочинку місцевих мешканців. Приємно спекотним літнім днем скупатися в ставку з чистою прохолодною водою або насолодитися на березі відпочинком з вудочкою.

Хрестителево

На жаль, з кожним роком в нашому краї таких водоймищ стає все менше і менше, вони поступово міліють та заростають очеретом, верболозами і з часом перетворюються в болото. Тож для того, щоб цього не траплялося, їх потрібно періодично чистити, це стало найбільш актуальною проблемою нашого часу, бо вимагає досить великих витрат.

- Цей ставок було штучно створено більше 35 років тому, ще за керівництва місцевим господарством Володимира Кириловича Іщенка, – ділиться сільський голова Інна Анатоліївна Бурган. - Та за останні роки він не просто замулився і висох, а сюди почали звозити весь непотріб та сміття і це могло призвести до екологічної катастрофи прямо в центрі села.

Отже, щоб зберегти водоймище, голова разом з депутатами сільської ради три роки тому прийняли рішення взяти участь у обласному конкурсі проектів розвитку громад за напрямком «Заходи екологічного спрямування». Для цього була виготовлена кошторисна документація та підготовлено всі необхідні документи. І в цьому році із 60 поданих проектів на конкурс, комісією було визнано переможцем проект Хрестителівської громади та виділено на нього державою майже три мільйони гривень.

- З бюджету сільської ради на очищення ми спрямували ще 650 тисяч гривень, - розповідає сільський голова. – Ці кошти звичайно планувалися на ремонт дороги, але так, як основною угодою було співфінансування цього проекту, то прийняли таке рішення. На даний час роботи розпочалися, спущено повністю воду та проводиться очистка мулистого дна водного об’єкту.

На майбутнє у планах голови облаштувати для громади на ставку зону відпочинку, зарибнити його, щоб і дітям і дорослим було куди піти покупатися, порибалити в своє задоволення та гарно провести час в дружній компанії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100