реклама

реклама

Дві бригади парамедиків намагалися реанімувати Віталіну майже годину, але врятувати її не вдалося.

1534879185-256

У Черкаському санаторії померла 13-річна дівчинка, повідомляє «5 канал». Після дискотеки їй стало зле. Лікарі закладу намагалися самотужки надати їй допомогу, а "швидку" викликали через 40 хвилин, коли дитина вже знепритомніла. Парамедики майже годину намагалися реанімувати її, проте марно.

13-річну Віталіну вже поховали. У п'ятницю ввечері вона востаннє говорила з мамою телефоном і запевняла – все добре. Через півгодини після цієї розмови у дівчинки запаморочилося у голові та піднявся тиск. У санаторії "Сосновий бір" на той час чергувала сама лише медсестра. З лікарем вона консультувалася телефоном.

"Поміряли тиск, свіже повітря, побризкали обличчя водою, приклали до голови мокрий рушничок. Отака допомога. Не знижували тиск, заспокоювали дитину", – зазначає заступник головного лікаря з медичної частини Надія Бичкова.

До "швидкої" зателефонували за 40 хвилин після звернення дитини, коли вона вже знепритомніла. Дві бригади парамедиків намагалися реанімувати дівчину майже годину, але врятувати її не вдалося.

"Дитина була без свідомості, на той момент стан її був уже критичний. Картина розвивалась дуже швидко, дуже агресивно і під час реанімації, навіть частіше за все, дітей виходить "завести". Тут не було взагалі ніяких рухів від серця", – розповідає директор обласного центру екстреної допомоги Ігор Фесун.

Про те, що Віталіні стало зле, працівники санаторію розповіли батькам уже після її смерті. Від чого померла дитина – ніхто не сказав.

"Якщо це отруєння – чого вона одна? Якщо це якісь наркотики – де вона їх взяла? Вона дуже відповідальна була. На розтині сказали, що у неї набряк легень, серця, нирок, головного мозку. Він у мене питається – вона у вас хворіла? А вона в мене за минулий рік навіть ні разу не хворіла", – згадує мама загиблої Оксана Галайко.

Не вдалося встановити причину смерті дитини і після розтину тіла. "Наразі призначено низку судових експертиз, причина смерті не уточнена. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) з позначкою "нещасний випадок", – звітує головний спеціаліст сектору ГУ поліції Черкащини Наталія Ткачук.

Батьки дівчинки у суді позиватимуться до дитячого комунального закладу, в якому померла їхня єдина дитина.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 язон 23.08.2018 09:04
Картина анафилактическо го шока. Либо что-то укусило, и пошла аллергия, либо конкретный передоз. Но ПОЧЕМУ после всех экспертиз не установлена причина? Ответ может быть только один - причину не установили потому, что НЕ ЗАХОТЕЛИ её устанавливать. Как и по отравлению в 8 школе. НЕ ВЕЛЕНО. Чтобы конкретные чиновные задницы прикрыть. И вот скажите: КАК к таким докторам и педагогам детей в школу отпускать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Л 22.08.2018 21:23
Знову й знову питаю :
Чому дитину в критичному стані везла "бригада ПАРАМЕДИКІВ" до МІСЬКОЇ дитячої лікарні, замість того, щоб задіяти ОБЛАСНИХ СПЕЦІАЛІСТІВ із непоганим обладнанням, які були поруч на одній вулиці? ! Не думаю, що вони б відмовили у реанімації. Якби то була їхня дитина (тієї медсестри у санаторії, тих парамедиків) - вони би діяли також ? Не усі ситуації бувають стандартними і такі служби повинні приймати рішення спрямовані на рятування життя. Поруч були кардіоцентр, онколікарня, обласна лікарня із своїми реанімаціями і СПЕЦІАЛІСТАМИ з вищими категоріями, які не рівня парамедикам із обмеженим обладнанням. Час було втрачено. Спочатку м/с з мокрим рушничком (і не факт, що вона телефонувала лікарю. Принаймі не спочатку). Потім парамедики з їх попереднім діагнозом "отруєння". А головний мозок дитини за цей час набрякав, потім інші органи...
І ніхто напевне не понесе відповідальност і. Усі "чістенькі". Це просто "нещасний випадок"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Л 22.08.2018 21:09
Де правда ?! Головний лікар санаторію у відео (на 1.20) http://rosmedia.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9610:2018-08-20-08-38-23&catid=16:2011-06-13-00-27-43&Itemid=45
стверджує, що швидку викликали через 20 хв.
Тут тепер вже повідомлення- через 40.
"Поміряли тиск, свіже повітря, побризкали обличчя водою, приклали до голови мокрий рушничок. Отака допомога. Не знижували тиск, заспокоювали дитину", – зазначає заступник головного лікаря з медичної частини "
Боже...ЯК стримати мат?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100