реклама

реклама

Дві третини шкіл Черкащини мають намір 1 вересня відійти від формату урочистих лінійок і відзначити День знань по-новому: з іграми, квестами і флешмобами.

40183368_2072166289520725_5071087793560616960_n

Про це сьогодні повідомив під час координаційної наради в ОДА начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський.

„Школи мають автономне право визначати – в який спосіб і в якій формі розпочинати новий навчальний рік. Ні МОН, ні управління не втручалося в дати проведення свят, тому День знань у черкаських школах буде відзначатися як першого, так і третього вересня. Понад 150 навчальних закладів, це третина, свято Першого дзвоника проведуть 1 вересня, інші – 3 вересня, - сказав Валерій Данилевський. - Позиція МОН стосовно урочистостей у цей день така – ми маємо відійти від традиційних методів проведення свята винятково у вигляді лінійки. В області ми завчасно розпочали цю роботу. Обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників було розроблено цілу низку методичних рекомендацій з проведення свята в новому форматі. Розробили сценарії флешмобів, квестів, рухливих ігор. Ці сценарії ще в липні передали в усі органи управління освітою, розмістили для публічного використання на сайті інституту. Відслідковуємо скачування цих сценаріїв і хочу сказати, що їх скачують не лише школи Черкащини, а й багато шкіл з усієї України”.

Валерій Данилевський також звернувся до представників влади, депутатів, громадських активістів обмежити перебування на святкових заходах із нагоди початку навчального року у школах – хіба у якості батьків і близьких школярів.

Перший урок проходитиме під гаслом патріотизму. На нього запрошуватимуть представників громадськості, учасників бойових дій на Сході України, аби вони поділилися своїми думками з приводу мужності та патріотизму з черкаськими учнями.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Ван Гог 28.08.2018 08:28
Можна 1-го, можна 3-го, можна 5-го і т.д. Хто як схоче так і зробить...Квести, ігри...)))і уроки патріотизму...Розвалять "крючконосі" всі наші надбання... Основна задача зробити нас ще більшими телепнями і посміятись...А ми на 1 вересня будемо з кастрюлями на головах стрибати, флешмобити, розгадувати квести...в країні де йде війна і пенсіонери з голоду мруть...Країна з найтупішими керівниками і найгарнішими піснями і дівчатами...з прекрасною природою і землею і найгнилішим політикумом...Збоченці...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Роман 27.08.2018 21:59
«Обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників було розроблено цілу низку методичних рекомендацій з проведення свята в новому форматі. Розробили сценарії флешмобів, квестів, рухливих ігор. Ці сценарії ще в липні передали в усі органи управління освітою, розмістили для публічного використання на сайті інституту. Відслідковуємо скачування цих сценаріїв і хочу сказати, що їх скачують не лише школи Черкащини, а й багато шкіл з усієї України”.» Це називається «Школи мають автономне право визначати – в який спосіб і в якій формі розпочинати новий навчальний рік.»? Це тіпа "Ви, звичайно, автономні, але лінійку не проводьте, ось вам новий сценарій. А ми прослідкуємо."?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 День села. 27.08.2018 20:18
Ну майже як тарасовці. Тіко каравай, батюшці подарують. Шоб була своя родзинка спонсору реклами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Сторож 27.08.2018 18:28
Мо й правильно. Для чого ті пережитки: лінійки, свякові слова? Прийшли у спортивній формі, пострибали, пофлешмобили, покричали речівки, погупали музики та й розійшлися. І просто і дешево.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 сергей 27.08.2018 12:18
Пригласите наших казнокрадов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100