реклама

реклама

28b076208740c6b4ee7c473bc2b7c8f5 З 29 серпня набирає чинності другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який ще більше посилює відповідальність злісних неплатників аліментів та передбачає штрафи, обмеження у праві займати високі посади та кримінальну відповідальність.

– Перший закон #ЧужихДітейНеБуває працює з 6 лютого цього року і за цей час показав свою ефективність. У 2018 році державними виконавцями області стягнуто майже 80 млн грн на користь більш ніж 16 тисяч дітей. Половину цієї суми вдалося стягти саме завдяки дії цього закону, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Нагадаємо, що першим законом#ЧужихДітейНеБуває було передбачено встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон, користування транспортними засобами, зброєю та у праві на полювання для тих неплатників аліментів, які заборгували своїм дітям кошти за 6-ть і більше місяців.

Новим пакетом цей термін зменшується до 4 місяців або ж 3 місяців у разі, якщо дитина хвора. На батьків, які не платять аліменти рік і більше, накладатимуться штрафи (від 20 до 50 відсотків від суми боргу залежно від терміну заборгованості). Максимальний термін виконання суспільно корисних робіт для неплатників аліментів збільшено до 240 годин та до 360 годин у разі, якщо боржник від них ухиляється. Крім того, застосовуватиметься норма про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від виконання робіт на користь дитини.

Ряд санкцій передбачено також для високопосадовців. Чиновники, які матимуть заборгованість більше 12 місяців, звільнятимуться з посад. Не зможуть претендувати на посади держслужбовців категорії «А» і «Б» чи балотуватися в депутати громадяни, які мають заборгованість зі сплати аліментів за 6-ть і більше місяців.

Про це повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100