реклама
Sucurity Police

реклама

Фінансування ключової освітньої реформи „Нова українська школа” в окремих регіонах Черкащини – під питанням.

Зокрема, в Черкасах в рамках співфінансування грошей з міського бюджету радою не виділено, у Смілі – виділено вже 17 серпня, за 2 тижні до початку нового навчального року, в Тальнівській, Лисянській, Канівській, Ліплявській, Іваньківській ТГ – частково. Про це повідомив на сьогоднішній обласній освітянській конференції начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

„Ситуація показує незрілість деяких місцевих рад, які не змогли зібратися і вирішити питання забезпечення нового формату освіти для школярів”, - зауважив Данилевський.

Ще претензії у освітян – до вітчизняних виробників меблів, які виявилися не готовими до обсягів роботи і не встигли виконати замовлення. Тому в деяких школах спеціальні меблі для першокласників НУШ завезуть у вересні-жовтні.

Як співфінансується НУШ: 70/30 – для шкіл в містах обласного значення. Тобто відповідні місцеві органи влади мають дофінансувати бодай 30% вартості обладнання. 90/10 – для шкіл в районах та ОТГ. Себто відповідні місцеві органи влади мають дофінансувати бодай 10% вартості обладнання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 007 29.08.2018 07:24
Ви з своїм новим форматом освіти з дітей баранів робите. Щороку щось міняють, книги перевидають, а толку ніякого. Поясніть, яка різниця за якою партою сидить дитина?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100