реклама
Sucurity Police

реклама

1 вересня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України на плацу навчального закладу відбулася урочиста церемонія складання першокурсниками Присяги служби цивільного захисту та посвячення у студенти першокурсників.

415B1535

Про це повідомили в інституті.

Ще до початку заходів у ЧІПБ відбувся «Урок мужності», який провів генерал-майор вн. сл. Микола Шкарабура, – перший ректор інституту, двічі нагороджений медаллю «За відвагу на пожежі».

Самі ж урочистості на плацу розпочалися із підняття Державного Прапору України кращими вихованцями навчального закладу у присутності вишикуваного особового складу, ветеранів, батьків першокурсників та численних гостей, серед яких: заступник директора Департаменту персоналу ДСНС України Василь Фурман, начальника Управління ДСНС у Черкаській області генерал-майор с. ц. з. Віктор Гвоздь, громадський діяч, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Микола Томенко, начальник Управління цивільного захисту Черкаської ОДА Юрій Скоробогатов, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, заступник начальника навчального центру підготовки особового складу з навчальної роботи Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, полковник Олександр Герасимюк та інші.

Після виконання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх вогнеборців-чорнобильців, а також випускників навчального закладу, Олексія Панченка та Ігоря Бойка, які віддали своє життя, захищаючи східні кордони України.

Після церемонії складання Присяги служби цивільного захисту курсантами та посвячення у студенти, першокурсники стали повноправними спадкоємцями традицій мужності, звитяги, справжньої офіцерської честі, що завжди були ознакою ЧІПБ.

Боже благословення вихованці інституту отримали від настоятеля Храму-Каплиці ікони Божої матері «Неопалима Купина» протоієрея В’ячеслава, який після напутнього слова освятив їх на подальшу службу та навчання.

Потім із вітальним словом до всіх присутніх звернулася мати першокурсника Вікторія Приступа та курсант Ілля Роженцев, який щойно склав Присягу.

В. о. начальника інституту Олександр Тищенко разом із Василем Фурманом вручили символічні ключ знань та залікову книжку курсанту та студентці, які за підсумками вступу до ЧІПБ набрали найвищі рейтингові бали.

З нагоди свята Грамотою ДСНС України за високопрофесійне і сумлінне виконання службового обов’язку, сміливі і рішучі дії при ліквідації надзвичайних ситуацій нагородили начальника курсу факультету цивільного захисту підполковника с. ц. з. Романа Лубянського, Подякою ДСНС України – 8 курсантів ЧІПБ, Подякою Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність – заступника начальника інституту – начальника відділу організації служби Станіслава Щіпця, завідувача кафедри суспільних наук Тетяну Чубіну, Почесною грамотою Управління освіти і науки Черкаської ОДА – Руслана Зайця, Грамотою Управління ДСНС України у Черкаській області – завідувача кафедри іноземних мов Юлію Ненько, провідного фахівця відділу зв’язків з ЗМІ та РГ Сергія Федоренка, Подякою Управління – 4-х курсантів інституту та вручили погони майора с. ц. з. заступнику начальника курсу факультету пожежної безпеки Дмитру Цимбалистому.

Свято продовжили показові виступи курсантів на смузі психологічної підготовки, спортсменів та кінологічних розрахунків інституту. Після цього гостей привітали музичними дарунками представники художньої самодіяльності навчального закладу.

Завершилися заходи вітальним словом О. Тищенка, в якому він наголосив: «Сподіваюся, що своїм старанним навчанням, дисциплінованим несенням служби, активною участю у науковому, спортивному і громадському житті навчального закладу, ви підтримаєте традиції інституту і в майбутньому станете справжніми професіоналами рятувальної справи».

Прозвучала команда «СТРУНКО!» – і відбувся перший урочистий марш першокурсників у загальному строю особового складу ЧІПБ, перші світлини з керівництвом та почесними гостями на згадку…

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 03.09.2018 20:52
Не зрозуміло скільки курсантів прийняли Присягу, чи це вже державна таємниця? Чи немає чим вихвалятися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100