реклама
Sucurity Police

реклама

Вже протягом місяця Черкащина обговорює правову колізію та боротьбу за владу у селі Софіївка, що в Золотоніському районі. 31 липня на позачерговій сесії сільської ради депутати більшістю достроково припинили повноваження голови села Руслана Семенюти.

sofiyivka-200x200 Раніше громадські активісти звинувачували його у міцних зв’язках із представниками “антимайдану” та сепаратистами, повідомляє «zolotonosha.ck.ua». Причина – колишній заступник сільського голови, а також керівник його виборчого штабу, а за сумісництвом ще й член виконкому Владислав Чубур. Він із 2016 року є діючим бойовиком так званої «ДНР» та пропагандистом фейкової “новоросії”. Затриманий екс-посадовець був у 2017році Службою безпеки України, а згодом обміняний на українських полонених. Останньою краплею обранців став декількаденний «прогул» сільського голови, коли той поїхав із села, нікого не попередивши та не оформивши відпустки чи лікарняного.

Вже наступного вечора після сесії звільнений сільський голова з’явився до сільради та прихопив з собою комп’ютер. Поскаржившись до поліції, депутати знайшли пристрій у майстерні, зі зміненими обліковими даними. Від своїх позицій Семенюта відступати не збирався і надалі декларував себе чинним сільським головою. Про це нагадував при кожній нагоді і селянам, і людині, що відповідає за діловодство та книгу розпоряджень. Звернувся і до суду, який його позов повністю відхилив.

Тим часом, 10 серпня у Софіївці відбулися збори громади, де голову підтримали чиновники РДА та частина жителів села. Як виявилось, районній владі замало аргументів, щоб засудити кадрову недбалість колишнього сільського голови. Натомість вона виступила на його захист, збурила громадськість, ще й звинуватила громадських активістів.

Збори відбулися під чисельним наглядом поліції. Організовані вони були нашвидкуруч, у будній день. Тут було вирішено “звільнили” достроково всіх 9 (!) депутатів Софіївської ради, які голосували за недовіру сільському голові. Це, до речі, і стало основним лейтмотивом відкликання.  У залі лунали відверті промови на захист терориста Чубура та лайка в бік Президента України. Найбільш дивне те, що жодних контраргументів не пролунало з боку посадовців РДА, котрі в теорії прямо підпорядковані Петрові Порошенку, а голова призначається його ж рішенням.

Семенюта в присутності аж 3-х депутатів сільради, не змирившись із юридичною стороною свого звільнення, ще раз нагадав присутнім, що він легітимний. Під схвальні відгуки заявив, що, незважаючи на вимоги закону “Про місцеве самоврядування”, не визнає свого звільнення й зупиняє рішення сільської ради. Показав присутнім розпорядження за своїм підписом, яким він “ветував” власний імпічмент. На цьому юридичні новації не скінчились, адже цим він фактично ще й “переглянув” ухвалу Золотоніського міськрайонного суду.

Громадський активіст Ростислав Пилипенко стверджує, що колишній голова Софіївки невідомо яким чином зібрав документи про відкликання депутатів сільради не без допомоги районної влади.

– Ці «документи» Семенюта передав у територіальну виборчу комісію для дострокового «звільнення» всіх неугодних слуг народу.  На сьогодні депутатів відкликали, не надавши навіть копій рішень про відкликання Як і слід було очікувати (з огляду на позицію районної влади), безлад по-софіївськи перейшов у фазу затяжного протистояння, коли реальний юридичний аспект звільнення сільського голови Семенюти перетворився на справжнісіньку “отаманщину”. Державний реєстратор РДА “завертає” раз за разом документи на в.о. сільського голови під будь-яким приводом , – зазначає активіст.

Сам Ростислав Пилипенко, не побачивши підтримки від чиновників та місцевого нардепа, припинив свою діяльність в якості помічника народного депутата Владислава Голуба.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 03.09.2018 21:04
От вже де прокуратурі та СБУ розвернутися та видно у них інші справи...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100