реклама
Sucurity Police

реклама

У зв’язку з переходом до ринкової економіки, поглибленням соціально-економічних реформ все більшого значення набувають підприємницькі відносини. У житті суспільства підприємництво відіграє важливу роль, оскільки стимулює ділову активність, забезпечує господарську незалежність, створює нові робочі місця, залучає працюючих та непрацюючих до суспільно-корисної діяльності, сприяє здійсненню інноваційних процесів та формуванню нового типу суспільного способу життя і підприємницької культури.

Власна-справа Зі свого боку служба зайнятості також долучається до розвитку малого та середнього бізнесу. З метою розвитку підприємництва на законодавчому рівні передбачено, у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи, залучення безробітних до організації підприємницької діяльності.

Послуга з виплати одноразової допомоги з безробіття для організації власної справи – не є новою у роботі служби зайнятості. Ще починаючи з 2001 року, люди, які залишилися без роботи, мають можливість за бажанням втілювати власні бізнес-ідеї в життя.

Ця послуга користується неабиякою популярністю серед безробітних мешканців Черкащини. Самі за себе говорять цифри. Так, починаючи з 2001 року майже 14 тисяч безробітних осіб, за фінансової підтримки служби зайнятості, започаткували власну справу. Фінансова підтримка майбутніх підприємців була актуальна і в період піднесення, і в період спаду економіки. У зв’язку з подіями на Сході країни серед клієнтів служби зайнятості з’явилися нові категорії безробітних, яким вкрай необхідна допомога. Саме для демобілізованих військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб найефективнішим способом адаптації до нових умов – є робота. Проте, не завжди вони можуть швидко знайти роботу, яка б припала до душі. І тут на підтримку приходить служба зайнятості. За цей час за сприяння обласної служби зайнятості роботу отримали майже 1,8 тисяч учасників антитерористичної операції та 875 осіб, з числа внутрішньо переміщених громадян. За фінансової підтримки власну справу відкрили 136 військових та 30 осіб, які були вимушені переїхати з початку подій на Сході.

Цього року 10 безробітних із зазначених категорій започаткували власну справу. Напрямки підприємницької діяльності досить різноманітні, це і сфери права, інформаційних послуг, торгівлі продуктами харчування, комп’ютерним устаткуванням, фармацевтичними товарами, розведення свійських тварин, бухгалтерського обліку, виробництва верхнього одягу, надання перукарських послуг, проведення електромонтажних робіт, стоматологічної практики, лісопильного виробництва,  туризму тощо.

Про це повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100