реклама

реклама

У селі Лоташеве Тальнівського району днями було освячено новозбудований храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

DSC_1223

Про це повідомляють у Черкаській єпархії УПЦ Київського патріархату.

Очолив освячення храму Патріарший намісник митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, настоятель парафії ієрей Андрій Грищенко, а також численне духовенство із Черкаської, Київської та Чернігівської єпархій.

Після прочитання Євангелія на Літургії митрополит Епіфаній звернувся до усіх присутніх в храмі вірян із проповіддю, у якій привітав парафіян із освяченням святині, наголосивши, що храм для людини має надзвичайно велике значення – він допомагає почути істину, яку відкриває Бог та веде людей до спасіння. Після завершення богослужіння з вітальним словом до усіх присутніх в храмі звернувся керуючий Черкаською єпархією митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

В кінці богослужіння високих церковних нагород удостоїлися благодійники, які долучилися до благої справи будівництва храму. Зокрема, за заслуги з відродження духовності в Україні та за вагомий особистий внесок у розбудову та утвердження помісної Української православної церкви, Патріарший намісник нагородив орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III-го ступеня настоятеля новозбудованого храму ієрея Андрія Грищенка, Швеця Леоніда Петровича, орденом Святого Миколая Чудотворця - Коваленка Василя Павловича, а також Патріаршими грамотами багатьох благодійників, які вклали свою лепту у будівництво храму.

DSC_1079

DSC_1090

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100