реклама

реклама

При проведенні інспекційного відвідування на приватному підприємстві, яке займається охоронною діяльністю на території Черкаської області, фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області виявлено, що роботодавець уклав з 71 працівником договори цивільно-правового характеру, які мають ознаки трудових.

40654374_932608786923663_8133113014174875648_o

За підміну трудових відносин цивільно-правовими уповноваженими особами Управління винесено постанову про накладення на суб’єкта господарювання штрафу у розмірі 7 929 990 грн.

Нагадаємо, з січня 2018 року зросли фінансові санкції за порушення трудового законодавства. Фактичний допуск одного неоформленого працівника до роботи передбачає накладення штрафу у розмірі 111 690 грн.

Відповідно до ухвали Верховного Суду від 04.07.2018 у справі №820/1432/17, основною ознакою, що відрізняє цивільні відносини від трудових, є те, що трудовим законодавством регулюється процес організації трудової діяльності. За цивільно-правовим договором метою договору є отримання певного матеріального результату, а процес організації трудової діяльності залишається за його межами.

Виконавець, який працює за цивільно-правовим договором, на відміну від працівника, який виконує роботу відповідно до трудового договору, не підпорядковується правилам внутрішнього трудового розпорядку, хоча і може бути з ними ознайомлений, він сам організовує свою роботу і виконує її на власний ризик, працівник не зараховується до штату установи (організації), до трудової книжки не вноситься запис та не видається розпорядчий документ про прийом його на роботу на певну посаду.

У разі, якщо предметом цивільно-правових договорів про надання послуг, укладених роботодавцем з фізичними особами, є процес праці, а не її кінцевий результат, – такі договори є трудовими. Також ознакою трудових відносин є зобов'язання працівника виконувати роботи (надавати послуги) без вказання обсягу виконуваної роботи (кінцевого результату).

Про це інформує прес-служба управління.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100