реклама

реклама

Вдруге у Черкасах пройдуть перегони на саморобних тачках «Крутий спуск». Цього разу незвичні змагання відбуватимуться на День міста Черкас, 15 вересня. Ідея проведення в нашому місті таких перегонів належить Автомобільному клубу «Черкаси».

Kr_Sp_1

- Торік ми вперше проведи у Черкасах перегони на саморобних машинках. Вигадати машинки тоді наважилося чотирнадцять команд. Всі вони дуже відповідально та креативно підійшли до розробки тачок. Був і «Бетмобіль», і «Лабутеномобіль», і «Машинка-сумка». До речі, тачку у вигляді сумки розробляла команда з Києва, яка спеціально приїхала до Черкас, щоб взяти участь у наших перегонах. І в учасників, і в глядачів після торішнього «Крутого спуску» лишилися дуже приємні враження, тож цього року перегони будуть приурочені до дня міста, – говорить керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

За його словами, для участі у «Крутому спуску» достатньо зібрати команду та разом придумати ідею «тачки». Зробити її можна з будь-якого матеріалу, будь-якої форми та конструювання. Долучатися можуть всі охочі, це стосується як і комунальних підприємств та бізнесових закладів, так і просто всіх, хто хоче весело провести День міста.

Серед головних критеріїв, які застосовуються до тачок – відсутність двигуна чи будь-яких інших допоміжних пристроїв, електроніки, батарей тощо. Вага тачки (без водія) не повинна перевищувати 100 кг.  Габаритні розміри  машинки мають коливатися в таких межах: не більше 2 м. у ширину і 4 метрів у довжину. Обов’язково машинка має бути оснащена рульовим механізмом та гальмівною системою. А водій в тачці може розміщуватися в будь-якій позиції.

Відбуватимуться перегони, як і торік, по Замковому узвозу до Долини троянд. Незмінними лишилися і критерії: переможців визначатимуть за креативністю, швидкістю та за довжиною дистанції, яку тачка прокотиться після перетину фінішу. Та на відміну від минулого року, цього разу учасникам доведеться проїхати на своїх диво-автівках не один, а два трампліни і, можливо, навіть здолати рампу. Організатори обіцяють, що перегонами лишаться задоволені, як учасники, так і глядачі.

Наразі реєстрацію на «Крутий спуск» продовжено до 10 вересня.

- Торік одна з команд взагалі спромоглася зробити тачку всього лише за одну ніч і їхній «Лабутеномобіль» став улюбленцем серед глядачів. Тому ми сподіваємося, що і цього разу будуть ті, хто виготовлятимуть машинки в останні ночі перед нашим фестивалем, - зазначає Андрій Яроменко.

Поки що організатори тримають у таємниці, які тачки реєструють черкащани. А ви ще встигаєте вигадати власну незвичайну машинку.

Детальніші правила та реєстрація тут http://spusk2018.tilda.ws/.

Або ж на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/events/167702060563106/.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100