реклама

реклама

У Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області відбулася нарада, під час якої, підсумовуючи зроблене, обговорили зокрема результати перевірок щодо дотримання земельного законодавства користувачами, власниками земельних ділянок, стан надання адміністративних послуг, виділення земельних ділянок учасникам АТО, проведення земельних аукціонів та інше.

У заході, який провела начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Залога, взяли участь керівники структурних підрозділів відомства в районах і представники ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»,Черкаської регіональної філії Цетру ДЗК.

40863336_266215430673347_5065533146716438528_o

Із початку 2018 року Головне управління організувало та провело 57 земельних аукціонів із продажу права оренди 174 лотів загальною площею понад 2854 га, за результатами яких передано в користування на умовах оренди 108 земельних ділянок площею 1991 га. Стартова ціна продажу права становила 4,8 млн грн. У ході проведення торгів орендна плата зросла до 6,9 млн грн, що в середньому – 11,44% від нормативної грошової оцінки (3454 грн/га).

За чотири роки Головне управління надало учасникам АТО 7160 дозволів для розробки землевпорядної документації на загальну площу 12 127,25 га. Наразі в області 5 578 осіб із числа військовослужбовців, правоохоронців і членів їхніх родин уже отримали у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності земельні ділянки загальною площею майже 9,7 тис. га.

Як доповіла в. о. заступника начальника управління – начальника Управління з контролю за використанням та охороною земель Оксана Яковенко, державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель протягом восьми місяців цього року виявили 378 порушень земельного законодавства, вчинених на площі 5124 га, за якими вжито заходи реагування. Найбільше з них (308 порушень) полягають у самовільному зайнятті земельних ділянок загальною площею 3478 га. Проведено 311 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства на загальну суму понад 10 млн грн, із яких добровільно сплачено 4,5 млн грн. Державні інспектори продовжують перевірки щодо дотримання земельного законодавства.

Начальник Управління державного земельного кадастру ГУ Ольга Пазинич проінформувала, що структурні підрозділи Головного управління з початку року надали близько 22 тис. платних послуг на загальну суму майже 2 млн грн, безплатних – понад 55 тис. послуг. Адмінпослуги надаються через Центри надання адміністративних послуг. Сервіс онлайн реєстрації земельної ділянки почав функціонувати з середини грудня 2017 року. На сьогодні надійшло від сертифікованих інженерів-землевпорядників 15,5 тис. заяв, із яких опрацьовано 15,3 тис.

Керівник Держгеокадастру області Ольга Залога привернула увагу до якості надання адміністративних послуг у ЦНАПах і вчасного розгляду звернень. Для зменшення кількості відмов державної реєстрації земельних ділянок доручила провести в районних відділах Держгеокадастру нараду з розробниками документації із землеустрою щодо дотримання ними законодавства під час їхньої роботи над документами. Ольга Володимирівна зупинилася на питанні виділення землі учасникам АТО у власність, виявлення стихійних сміттєзвалищ на землях сільгосппризначення та інших порушень земельного законодавства.

На нараді також йшлося про поновлення нормативної грошової оцінки земель (НГО) населених пунктів, пошук інвестиційно привабливих земельних ділянок для внесення в перелік на аукціон, що сприяють наповненню місцевих бюджетів, продовження роботи з передачі земель ОТГ.

Начальники управлінь і відділів Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області отримали завдання, які мають виконати найближчим часом і прозвітувати до колегії, що запланована на 18 вересня.

Про це інформують в Головному управлінні Держгеокадастру в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100