реклама
Sucurity Police

реклама

У квітні 2017 року квартиру черкащанина під час проведення гідравлічних випробувань Черкаською ТЕЦ залило водою. Причиною стало те, що житлово-будівельним кооперативом не було встановлено металеві заглушки, що призвело до розриву радіатору гідравлічних випробувань системи опалення. При цьому, про заплановані роботи тепловики завчасно повідомляли ЖБК відповідним листом.

Власник квартири разом з іншими мешканцями склав акт про аварію в квартирі. Потім звернувся до ЖБК з письмовою вимогою про відшкодування майнової шкоди спричиненої затопленням квартири. Однак, реакції не отримав.

548861_news

Шукати захисту своїх прав чоловік вирішив у суді. У червні 2018 року він подав позов до суду про стягення з ЖБК майнової шкоди в розмірі 61768 грн., 10000 грн. моральної шкоди.

Рішенням суду першої інстанції позов задоволено частково. З житлово-будівельного кооперативу стягнуто завдані матеріальні збитки та моральну шкоду в сумі 1000 грн., а всього 55872 грн.

Не погоджуючись з рішенням суду, представник житлово-будівельного кооперативу звернувся з апеляційною скаргою, у якій посилався на те, що акт про аварію, який надав потерпілий чоловік, не може вважатися офіційним документом та належним доказом на підтвердження причин та наслідків залиття квартири позивача.

Утім, суд першої інстанції при ухваленні рішення прийшов до висновку, що залиття квартири сталося внаслідок невстановлення працівниками ЖБК заглушок на загальному вводі трубопроводів житлового будинку.

Колегія суддів апеляційного суду погодилася з таким висновком суду першої інстанції. Апеляційну скаргу представника житлово-будівельного кооперативу залишено без задоволення, а рішення Придніпровського районного суду м.Черкаси - без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню в касаційному порядку не підлягає, крім випадків, передбачених п.2 ч.3 ст. 389 ЦПК України.

Про це інформує прес-служба Апеляційного суду Черкаської області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100