реклама

реклама

Сьогодні на сесії Черкаської обласної ради розглядали питання Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області, який покликаний забезпечити охоплення об’єднаними територіальними громадами території всієї області з обов’язковим урахуванням їх спроможності та добровільності. З 2015 року зміни до персппективного плану вносилися 8 разів, пише Вичерпно

41144528_1789743077747389_4761758021200117760_n

Проте на початку розгляду питання із проханням не голосувати за цей перспективний план вийшли представники окремих громад. Зокрема, проти прийняття змін до цього перспективного плану виступили мешканці Драбівського, Чигиринського і Канівського районів, які вважають, що їхні інтереси при поділі на громади не були враховані. А жителі села Сагунівка заявили, що їх взагалі немає в перспективному плані.

- Ми не поїдемо, поки нас не внесуть в перспективний план, щоб ми могли отримати гроші з нового року, — сказала сільська голова села Сагунівка.

Однак перспективний план вже винесений на розгляд сесії і вносити в нього зміни — протизаконно, наголосив голова облради Олександр Вельбівець. Тому можна або проголосувати за нього, або ні.

У багатьох депутатів обласної ради виникли і свої зауваження до запропонованих змін до перспективного плану. На їхню думку, в деяких районах області відбувся неправильний поділ на ОТГ, не враховані думки самих селян та економічна доцільність.

У свою чергу голова ОДА Юрій Ткаченко закликав підтримати цей перспективний план зі змінами.

- Ваші документи по Сагунівці в ЦВК. Є регламент, є закон. Нам необхідний цей перспективний план для тих громад, які вчасно подати документи і чекають на вибори. Коли ми їздили по районах, бажаючих об’єднуватися було мало. Зараз ви активізувалися, і це добре. Проте я прошу прийняти перспективний план, ми зберемо всі необхідні зміни і я сам звернуся про проведення позачергового засідання сесії, — сказав Юрій Ткаченко.

Деякі фракції заявили, що за перспективний план у такому вигляді вони голосувати не будуть. Зокрема, було запропоновано скликати позачергову сесію, присвячену саме цьому питанню.

- Цей перспективний план має зауваження, адже якісь пропозиції врахували, а якісь ні. Тому ми підтримуємо пропозицію, що ми маємо оголосити велику позачергову сесію, на яку запросимо всі райони. Поки ми не отримаємо добровільне погодження всіх громад, ми за таке голосувати не будемо, — сказав депутат облради від ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

41155382_2158244291163198_3793537552183459840_n

Зрештою, голови фракцій домовилися проголосувати за внесення змін у перспективний план, проте протягом 10 днів доопрацювати його, після чого голова ОДА має внести пропозицію про проведення позачергової сесії, яка має бути проведена не пізніше, ніж через два тижні.

Однак безпосередньо під час голосування «за» висловилися лише 38 депутатів, і рішення не було прийнято.

Після такого результату голосування частина громад попросили провести переголосування, оскільки, за їх словами, вони вже утворені, Кабмін затвердив їхні документи, тому вони просять не позбавляти їх можливості отримати у новому році фінансування від держави.

Зрештою, депутати так і не ухвалили зміни до перспективного плану. Найімовірніше, з цього питання буде скликана позачергова сесія. Із перспективрим планом зі змінами, напрацьованими ОДА, можна ознайомитися TYT.

реклама

Коментарі  

 
-4 #2 Вай Вей 07.09.2018 20:55
Судячи з тональності та неочікуваної впевненості, пан голова обласної ради вже змінив не тільки тональність, а політичні погляди і можливо банк де оформляє банківську картку. Можливо тільки здається, але подивимося через 4 - 5 місяців ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Ох 07.09.2018 16:41
https://www.youtube.com/watch?v=1ZXtYmtKKFQ
Послухайте уважно до чого приводить децентралізація 48хв 45 сек.
Децентрілізація приводить до того що в підсумку буде не держава, а територія де всі гризуться між собою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100