реклама

реклама

Це навчальний проект черкаської IT компанії SPD-Ukraine, який допомагає талановитим людям знайти себе в IT індустрії. Справжній, живий досвід як головний шлях поглиблення теоретичних знань є основою цього проекту. Тільки практикуючі викладачі та ментори готують до проектів світового рівня. Цього року навчання буде проходити за напрямами: QA, Java та Front-End. Реєстрація відкрита до 14 вересня. Ще є час подати заявку та отримати можливість безкоштовно навчатися у кваліфікованих спеціалістів.

_DSC2109

– Ідея створення SPD University, втім як і будь-яка інша ідея створення чогось, з'явилася як рішення певної проблеми.  Я б охарактеризував цю проблему як "інфляція поняття джуніор".  Насправді, шлях випускника тих чи інших курсів, самоучок або випускників ВНЗ від закінчення навчання і до того, як він почне приносити реальну користь на проекті, дуже довгий і дорогий.  Спочатку ідея була вчити студентів тим навикам, яких вони не отримують під час навчання, але так чи інакше отримують вже на роботі в перший  рік.  Це робота в команді, управління конфліктами, типи проектів, типи "бізнесів" у клієнта, загальні питання по коду і багато іншого.  У нас був перший непублічний пілотний запуск під назвою kindergarten (дитячий садок) який дав чудові результати.  Потім ми вирішили запустити повноцінне навчання, і намагалися готувати вже повноцінних джуніорів за трьома спеціалізаціями. Головна ідея була отримати досвід.  Ми намагаємося максимально широко показати індустрію, як вона працює, тим самим скорочуючи час для початку повноцінної роботи в компанії і на проекті, розповідає Олександр Садовський, співзасновник  SPD-Ukraine.

–  Результати?  Їх можна вимірювати по різному, в залежності від ширини контексту. З одного боку, є статистика, 900+ реєстрацій, 150 студентів, 80 випускників, 87% стали частиною ІТ-ком'юніті Черкас.  Тобто результат можна оцінити як те, що SPD-University створив більше 70 професіоналів, причому без будь-якого впливу або інвестування держави.  Можна озброїтися калькулятором, подивитися на середні рейти розробників та оцінити внесок у ВВП міста і країни.  На цьому можна було б заспокоїтися :) Але дуже важливо розуміти, що ми (я про ІТ індустрію в цілому) не просто діємо в рамках проектів з метою збільшити валютну виручку, а беремо участь в глобальній економіці, створюючи world-class ІТ-рішення для клієнтів, які в  свою чергу створюють цінність на світових ринках і це вже в зовсім інших порядках вкладу в GDP.

SPD-University мав декілька колаборацій з навчальними закладами та іншими навчальними проектами IT компаній міста. Наприклад, викладач із ЧДТУ Григорій Заспа зібрав команду зацікавлених студентів для створення проекту, який допоміг би полегшити роботу деканатів, використовуючи сучасні технології. Студенти мали змогу отримувати консультації від практикуючих спеціалістів з SPD-University, Masters Academy та InCamp. Вони успішно досягли бажаної мети та покращили роботу 8 деканатів. Також команда SPD-U допомогла інтегрувати курс QA в програму навчання Черкаського бізнес колледжу та приймає участь у проведенні проф-орієнтаційних та тематичних лекцій у ФІМЛІ разом з ІТ-компаніями учасниками Черкаського ІТ кластеру.

_DSC2042

Викладачами та менторами в SPD-U виступають практикуючі розробники рівня Mid+/Senior, які мають необхідний досвід для надання цінного зворотнього зв'язку. Навчання триває 7 місяців, 5 з яких це лекції і дуже багато практики, а 1,5-2 місяці розраховані на розробку фінального проекту в командах. Для зручності студентів навчання буде розпочинатися о 18.30. Для того, щоб отримати змогу безкоштовно пройти курс по напрямкам Java for Web, Front-End та QA треба зареєструватися на офіційному сайті або на сторінці у Facebook та пройти необхідні тести на англійській мові. Потім технічні знання та комунікативні навички буде змога продемонструвати на співбесіді. Ті, хто успішно пройдуть всі три етапи, будуть запрошені на навчання, яке розпочнеться 1 жовтня. Ще є час зареєструватися до 14 вересня.

– На практиці я виконувала функції Project Manager. Завдання було складним - зробити зі студентів, без досвіду роботи в командах та на реальних проектах, справжніх девелоперів. Це вже не лише про технічні скіли і теорію, а й про роботу з специфікаціями, вимогами, спілкування зі стейкхолдерами, командну роботу, коли кожен відповідає і за себе, і за команду, - каже Анна Дума, Project Manager інтенсиву SPD-Internship.

- В нас був проект, з реальними вимогами, який вирішував певні бізнес-задачі. Були носії вимог до кінцевого продукту. 25 студентів було розподілено на 5 команд, по 4 розробника JAVA та QA, і окремо команда Front-end. У кожної команди була своя частина проекту, потрібно було не просто зробити свою частину, а й потім успішно їх з'єднати, щоб все працювало. Ми збиралися увечері, працювали по 3-5 годин кожного буднього дня продовж 2 місяців. І все вийшло

_DSC5262

Реєструйтесь та спробуйте себе в захоплюючій галузі IT, скористайтесь можливістю безкоштовно навчатися у провідних спеціалістів з реальним досвідом розробки міжнародних проектів. Якщо у вас вже є досвід в IT, це чудова можливість прокачати свої навички і вийти на новий рівень.

 

Реєстрація доступна до 14 вересня на нашому сайті:

http://spd-university.com

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100