реклама

реклама

З метою привернення уваги громадськості до необхідності збереження рукокрилих Міністерство екології та природних ресурсів України звернулося до обласної державної адміністрації з пропозицією проведення акції «Міжнародна ніч кажанів».

За сприяння Управління екології та природних ресурсів як структурного підрозділу обласної державної адміністрації 1 вересня у Черкаському зоологічному парку відбувся науково-популярний захід «Міжнародна ніч кажанів», організований працівниками зоопарку. Учасники заходу з цікавістю прослухали лекцію на тему «Кажани в природі та житті людини», задавали питання про життя рукокрилих. Відбувся дитячий конкурс малюнків, на якому переможець отримав разовий індивідуальний абонемент на відвідування зоопарку. Аналогічний приз отримали ті відвідувачі, які проявили найбільшу цікавість до життя та проблем охорони цієї групи тварин. Крім того, для учасників провели безкоштовну екскурсію зоопарком.

IMG_20180901_153701

З наближенням темряви бажаючі  долучилися до майстер-класу з дистанційних методів досліджень кажанів місцевої фауни.

Нагадаємо, що починаючи з 1997 року «Міжнародна ніч кажанів» - це загальноєвропейська природоохоронна акція, в якій беруть участь усі країни, що є сторонами Угоди про збереження кажанів у Європі – EUROBATS (діє з 1991 pоку, ратифікована Верховною Радою України 19 травня 1999 року). Метою Угоди є узгодження дій, розроблення і впровадження європейськими державами спільних заходів щодо збереження кажанів та місць їх перебування. Одним з пріоритетів діяльності в рамках Угоди є підвищення екологічної свідомості населення стосовно важливості збереження кажанів.

Про це інформують на сайті управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100