реклама

реклама

Моніторингова група перевірила ізолятор тимчасового тримання у місті Сміла Черкаської області і виявила недоліки, які створюють суттєві ризики скоєння порушень прав й свобод людини. Про це йдеться на сайті омбудсмена, пише Українське право
Так, камери ІТТ не відповідають стандартам. Кабінки санвузлів без дверцят, частина кнопок для змиву води не працюють. Дві камери з дев’яти на час перевірки перебували у відверто антисанітарному стані – стіни уражені цвіллю, клозетні чаші та стінний кахель у санвузлах брудні, з каналізаційних отворів чутно сморід. Через відсутність кватирок на вікнах, утримувані не мають можливості самостійно провітрювати приміщення камер. Більшість електричних розеток перебувають у неробочому стані, камери не облаштовані настінними шафами або тумбочками для зберігання особистих речей затриманих. У душовій ізолятора з трьох наявних кранів два несправні.

758c10fb18e0b64bdd5f8c5ff67fe670

До того ж, монітори встановили численні порушення у веденні документації. Службовці ІТТ не надали підтвердження ознайомлення усіх утримуваних з їхніми правами і свободами. Невідомо також, чи надається особам належна медична допомога та чи виводять їх щоденно на обов’язкову прогулянку.

У Смілянському відділі поліції також зафіксовано низку недоліків. Моніторингова група знайшла заяву про нанесення тілесних ушкоджень, яку не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, хоч терміни вже пройшли. А талони-повідомлення про прийняття заяв у серпні взагалі не видавалися особам, які повідомляли про вчинені кримінальні правопорушення.

У відділі поліції виділені службові приміщення для  розміщення в них кімнати для конфіденційних побачень та кімнати для проведення слідчих дій. Утім, вони не облаштовані так, як це передбачено вимогами відповідних наказів МВС України.

«Для проведення робіт з перепланування приміщень та закупівлі відповідного устаткування необхідні значні кошти, а нам їх не виділили», - пояснило причину керівництво Смілянського відділу поліції.

Під час візиту моніторингова група виявила і інші недоліки у роботі двох перевірених об’єктів.

«У питаннях дотримання та забезпечення прав громадян не повинно бути дрібниць, службової недбалості чи відкладання їх вирішення до «кращих часів». Стаття 1 Закону «Про Національну поліцію» вказує – поліція має  «служити суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини», – наголосила, підводячи підсумки моніторингу, регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області Леся Валяєва.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 007 12.09.2018 09:15
Денисова не указала в декларации за 2015 год доход в размере 23,8 млн грн, полученный от финансовой компании – НАПК Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/politics/denisova-ne-ukazala-v-deklaracii-za-2015-god-dohod-v-razmere-238-mln-grn-poluchennyy-ot-finansovoy-kompanii-napk-344733.html
Ви б краще себе промоніторили захисники народні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 справедливий 11.09.2018 11:58
ви аж матюки хочеться писати про цих сраних мониторів. дибіли. раніше ітт забито було бандосами. а зараз пусто. от і весь мониторинг
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 007 11.09.2018 09:54
Злодії повинні сидіти в тюрмі і нести покарання за заподіяне людині зло, а ви репетуєте, що не має якось папірця про те, що вони смачно поїли, добре виспались та погуляли надворі. Смішні ці уповноважені з прав людини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100