реклама

реклама

Драбів З метою реалізації державної політики зайнятості на території Драбівського району, робота Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості у січні – серпні 2018 року була спрямована на виконання активних програм зайнятості та наданні соціальних послуг населенню.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» до активних програм зайнятості населення та соціальних послуг, які надаються службою зайнятості належать: створення умов для активного пошуку роботи безробітними та сприяння у працевлаштуванні; професійна орієнтація та професійне навчання; створення умов для самозайнятості населення та підтримка підприємницької ініціативи; стимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць;  забезпечення участі безробітних у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Тож протягом січня-серпня  2018 року за послугами до районної філії звернулися 1474 незайнятих громадян, з них 1120 осіб мали статус безробітного.

Враховуючи кваліфікаційно-професійну потребу в працівниках, фахівцями районної філії вживалися заходи щодо впливу на стан ринку праці шляхом виявлення вакансій та подання  їх роботодавцями до районної філії. Протягом січня-серпня 2018 року до районної філії надійшло 830 вакансій від 156 роботодавців, що на 88 вакансій більше, ніж у січні-серпні 2017 року. Рівень укомплектування вакансій забезпечено на 97,6%.

За цей період за направленням районної філії працевлаштовані 758 шукачів роботи, з них - 427 безробітних.

Протягом січня-серпня цього року 20 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців скористалися послугами районної філії, з них 5 осіб були працевлаштовані.

Фахівцями районної філії проводилося стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці шляхом виплати компенсації роботодавцю суми єдиного соціального  внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Так, протягом січня – серпня 2018 року прийнято рішення про виплату такої компенсації роботодавцям за 10 безробітних громадян, які були працевлаштовані на нові робочі місця.

З метою забезпечення роботодавців регіону кваліфікованими кадрами здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних за професіями та спеціальностями, затребуваними на ринку праці. За сприяння районної філії, професійне навчання  пройшли 174 безробітних. З них: 78 осіб підвищили кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочому місці, 94 особи пройшли навчання на курсах цільового призначення та ще 2 особи у навчальних закладах області.

У разі відсутності підходящої роботи районною філією проводиться залучення безробітних громадян  до тимчасової зайнятості  шляхом організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру. Такі види робіт організовуються за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, коштів бюджетів сільських, селищних рад та коштів роботодавців.

Протягом звітного періоду в громадських роботах взяли участь 157 безробітних та ще 155 осіб були залучені до участі в тимчасових роботах. На організацію та проведення громадських робіт було використано 339,536 грн, з них 162,124 грн - кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а 177,412 грн - кошти бюджетів сільських, селищної та районної рад.

«Для профілактики виникнення професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці, велика увага приділялась проведенню профорієнтаційної роботи, яка в першу чергу була спрямована на допомогу учнівській молоді у професійному самовизначенні. Фахівцем з профорієнтації було проведено 16 зустрічей з учнями загальноосвітніх шкіл. Серед них: профорієнтаційні уроки, виїзні профорієнтаційні заходи для школярів, Дні відкритих дверей районної філії, професіографічні екскурсії та ін.  Діти були ознайомлені з послугами, які надає служба зайнятості, проінформовані про перспективні професії та спеціальності на ринку праці», - коментує директор Драбівської районної філії ОЦЗ Валерій Хабло.

Для  інформування осіб, які звернулися до районної філії за пошуком роботи, в приміщенні філії розміщені інформаційні куточки для жінок, військовослужбовців, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів та мешканців села, де кожен має можливість отримати інформацію про підприємства району, навчальні заклади області, центри професійно – технічної освіти Державної служби зайнятості, нормативні документи з питань зайнятості тощо.

Драбівська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100