реклама

реклама

Прокуратурою Черкащини здійснюється системна робота щодо захисту інтересів держави в галузі земельних відносин, пов’язаних з невиконанням умов договорів оренди землі.

Так, господарським судом Черкаської області задоволено позов Золотоніської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки державної власності в Драбівському районі площею понад 15 га, вартістю більш як 3 млн. грн. з підстав невиконання його умов.

630_360_1484151355-3896

Прокуратурою встановлено, що в 2017 році селянське господарство, отримавши в оренду земельну ділянку та використовуючи її у власних цілях, не виконало умови договору в частині повної та своєчасної сплати орендної плати й проведення нормативно-грошової оцінки землі. Зокрема, упродовж поточного року до бюджету селищної ради орендна плата за землю взагалі не сплачувалася.

З метою поновлення інтересів держави в бюджетній сфері в особі місцевої територіальної громади та подальшого ефективноо використання землі прокурор звернувся до суду з відповідним позовом, який задоволено судом.

Крім того, у ході судового розгляду справи відповідачем добровільно сплачено заборговану орендну плату. Наразі завдяки втручанню прокуратури інтереси держави поновлено. Про це інформує прес-служба прокуратури області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100