реклама

реклама

Нині в області є 130 автомобілів швидкої із передбачених нормативами 160 одиниць. Про це в інтерв’ю виданню “ІнфоМІСТ” повідомив директор КП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Ігор Фесун.

3103a2251be3ef1033a5f19e6e250052

– Нам потрібно 90 автівок, щоб обновити автопарк області. Вартість однієї – близько 2,5 мільйонів. Жодна область не потягне таке навантаження. Минулоріч ми придбали 8 авто за рахунок співфінансування обласного та районного бюджетів. Всі вони працюють на сьогодні в тих районах, які спрямували кошти на співфінансування. Також отримали нову машину китайську, але ми поки що не маємо права на її використання до особливого розпорядження Міністерства охорони здоров’я, – розповів Фесун.

За його словами, в області має бути 128 одиниць техніки для кожної бригади та 25% резервних автівок на випадок, якщо якісь зламались, стали на ТО, в ДТП потрапили тощо. Тобто ще 32 машини. Загалом виходить 160 одиниць.

– У нас 130 автомобілів, із яких більшу частину ми маємо списати. Ще й донині експлуатуються ті авто, яким вже 22-23 роки. А по селах взагалі їздять ще УАЗи і, Слава Богу, що вони “на ходу”. Ви у Черкасах бачите “Пежо”, які придбали в межах держзакупівлі. Райони ж, де більш-менш нормальний стан машин, на пальцях можна перерахувати, – додає очільникКП.

Цього року Золотоніський район виділив 70 тисяч на ремонт автівок, Чорнобаївський – 150 тисяч, непогана ситуація з транспортом у Канівському, Шполянському, Чигиринському районах.

У 2018-му також планували придбати 5 автівок, але поки ніяких рухів з боку місцевих владців немає.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Fireman 11.09.2018 20:37
Санітарний автомобіль списують регулярно, кожні вісім років відповідно терміну експлуатації. А у підрозділах пожежної охорони області половина основних пожежних автомобілів 70-80-х років випуску. Минулий рік правда роздали МАЗи, які по нашому бездоріжжю самі себе не везуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100