реклама

реклама

Костянтинівський міськрайонний суд виніс вирок мешканцю Черкащини, який втік із зони проведення АТО, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Солдат з вересня 2014 року був призначений на посаду номера аеромобільно-десантної роти новоствореної військової частини А0641, яка на той час дислокувалася в Констянтинівці на Донеччині.

2102399

Наприкінці лютого 2015 року він самовільно залишив армійський підрозділ у зоні проведення бойових дій і поїхав додому. Три роки не давав про себе знати, проводив час на власний розсуд.

Прибув у військову частину лише в лютому цього року, щоб звільнитися зі служби. Проти дезертира відкрили провадження за частиною 1 статті 408 Кримінального кодексу.

Бійцю загрожувало від двох до п'яти років тюремного ув'язнення. Суд врахував усвідомлення обвинуваченим своєї провини та щире каяття і дійшов висновку, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства.

"Призначити покарання у вигляді позбавлення волі на два роки, - зазначається у вироку. - На підставі статті 75 КК України звільнити від відбування призначеного покарання, якщо протягом іспитового строку тривалістю один рік не скоїть нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього судом обов'язки регулярно з'являтися для реєстрації в орган пробації, повідомляти про зміну місця свого проживання та роботи і без дозволу не виїжджати за межі України".


Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2018/09/12/308268-dezertyr-vidbuvsya-ispytovym-terminom

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100