реклама

реклама

Міністерство освіти та науки спільно з Міністерством охорони здоров’я надіслали в облдержадміністрації лист, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки.

1030720.jpg Як повідомляє 24 канал, у документі згадується про напружену епідемічну ситуацію з інфекційними хворобами, яка спостерігається в Україні впродовж останніх 5 років.

У МОЗ нагадали, що зараз в Україні спостерігається спалах кору, і від початку року зафіксовано майже 30 тисяч випадків захворювання, 13 з яких закінчились летально.

Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності.

«Враховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року, просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров'я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти», – йдеться в документі.

У відомствах нагадують, що ця вимога передбачена статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

«Відповідно до цієї статті, дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється», – констатують у МОЗ та Міносвіти.

У документі також нагадують, діти якого дошкільного та шкільного віку повинні проходити вакцинацію та ревакцинацію.

Міністерство охорони здоров'я, в свою чергу, запевнило, що на сьогодні в Україні достатня кількість ефективних, якісних та безпечних вакцин, щоб усі вікові групи дітей, які цього потребують, були вакциновані.

1030720_2988419

1030720_2988459

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Guest 19.09.2018 20:41
Хай завезуть якісну вакцину, а індійську собі і своїм родичам залишать. Бажають щоб всі як супрун були с паралічем. В Європу країна направлена, а вакцину якісої не має, де таке ще може бути?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Каркар 13.09.2018 12:48
Не заборонили, а нагадали, що є такий закон і його треба виконувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100