реклама

реклама

84 черкасці, котрі страждають від серцево-судинних хвороб, торік безкоштовно отримали необхідні для свого здоров’я тромболітичні препарати «Металізе», «Акталізе» та «Фармакіназа». Таким чином мерія міста бореться за життя городян та зменшує ризик повторних захворювань системи кровообігу, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.



І результати такої роботи втішають. Показник захворюваності на гострий інфаркт міокарду знизився майже на три тисячі осіб (20,7 на 10 тисяч населення у 2010 році і до 17,9 – у 2011 році). Крім того, зменшилася кількість інвалідності від хвороб системи кровообігу на 2,7 %.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Олега Стадника, захворювання системи кровообігу є чи не основними факторами, котрі впливають на тривалість життя людини. Тому тромболітична терапія є дуже необхідним заходом у боротьбі за здоров’я.

На закупівлю медичних препаратів минулого року було направлено 614,9 тисяч гривень. Нагадаємо, у Черкасах міська бюджетна програма профілактики та лікування тромбоемболітичних ускладнень серцево-судинних захворювань діє з 2008 року.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100