реклама

реклама

Перекрити залізницю погрожують жителі села Степанки Черкаського району. Вони вимагають прискорити ремонт автотраси. Роботи повинні були розпочатися ще місяць тому. Але приступили до них тільки зараз.

Безымянный

Про це повідомляють «Подробности».

Ще торік місцеві жителі закидали ями на виїзді з села камінням. Цьогоріч дорогу мали відремонтувати за рахунок Державного дорожнього фонду – підряд майже на 5 мільйонів гривень. За договором, роботи планували розпочати 15 серпня, але поки що шляховиків тут не бачили.

«Вона (фірма-переможець тендеру, – ред.) єдина в Черкаському районі виграла всі тендери по ремонту всіх доріг місцевого значення загального користування, і ця ж сама фірма виграла тендер на ремонт дороги державного значення Р-10. То дана фірма просто фізично не спроможна виконувати ці роботи», – говорить Ігор Чикаленко, глава Степанковської об'єднаної громади.

Той самий підрядник виграв тендер на ремонт ще однієї ділянки, але сам ремонт проводить субпідрядна організація зі Сміли. Хоча ще до початку тендера підрядник зобов'язався сам виконувати всі роботи.

«Ми не тільки сьогодні почали, ми ще раніше почали працювати. Від перехрестя і далі – то сьогодні почали, тільки трішки поламався», – говорить Олександр, робочий субпідрядної компанії.

Поза камерою робочі розповідають, що їх найняли на повний цикл – від фрезерування до укладання покриття. Генеральний підрядник тільки забезпечує асфальтом, який сам і виробляє.

Всього компанія виграла сім тендерів – на суму понад 30 мільйонів гривень, стверджує активіст Артур Чемерис. І запевняє, практично по всіх об'єктах працює за такою ж схемою.

«Найбільший інтерес - це насправді продати асфальт і там уже мати з того якісь кошти. А хто його буде стелить – то вже для головного підрядника не цікаво, він реалізує свій інтерес», – переконаний Артур Чемерис, громадський активіст.

Офіс компанії з багатомільйонними оборотами – це всього лише два орендованих кабінети в приміщенні приватної клініки. Зустріч директор і президент компанії призначає нам на вулиці – подалі від офісу. На камеру говорити відмовляються.

«А чому ви користуєтесь субпідрядниками? – Так нам вигідно! Економіка така, я як бізнесмен... ось так мені вигідніше робити. – Але ж так не зовсім чесно, я так розумію? – Чому? Не чесно – це коли дорога пішла після нас, ми пішли – і дорога разом з нами».

Контролювати, як довго прослужить асфальт і на що йдуть гроші Дорожнього фонду, зобов'язаний розпорядник коштів – обласна служба автомобільних доріг. Її керівник по телефону пообіцяв відповісти на всі наші запитання тільки при особистій зустрічі.

«Я вас наберу і з вами по любому зустрінусь. На всі ваші питання дам обгрунтовані відповіді», – пообіцяв Ігор Франчук, начальник Служби автомобільних доріг місцевого значення в Черкаській області.

Але за тиждень у чиновника так і не знайшлося часу не те що зустрітися, а навіть подзвонити. Тим часом підрядник все ж почав підготовку до ремонту дороги Н16.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Водій 14.09.2018 21:51
А коли почнуть ремонтувати дорогу Н-16 Умань-Черкаси-Золотоноша, більше половини жителів області цього чекають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100