реклама

реклама

У Золотоноші на місці будинку на вулиці Січова, де пройшли дитячі роки Юрія Тарасовича Мітулінського, нині височіє добротна багатоповерхівка. Вчора відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, у якому разом з посадовцями міста взяли участь син вченого Тарас з дружиною Анною, донькою Оксаною та маленькою онучкою Анечкою.

mit

Про це повідомляє «Златокрай».

Київські гості подякували керівництву міста – міському голові Віталію Войцехівському та його заступнику з гуманітарних питань Світлані Судді за увіковічення пам’яті видатного вченого, який стояв біля витоків української кібернетики.

Юрій Тарасович Мітулінський (23 грудня 1926 року – 30 січня 1988 року) – радянський організатор та розробник у сфері автоматизації проектування. Кандидат технічних наук (1968). Заслужений машинобудівник УРСР (1981). З 1957 року працював в обчислювальному Центрі АН УРСР, а з 1962 р. в Інституті кібернетики АН УРСР. У 1963 році, під керівництвом академіка Глушкова В. М., створив і очолив Спеціальне конструкторське бюро математичних машин і систем, де пропрацював все життя. Похований на Байковому кладовищі у Києві.

Mit-2-768x514

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100