реклама

реклама

Упродовж кількох місяців тривала робота над внесенням змін до чинного перспективного плану утворення ОТГ.

37823136_2156115724660036_5064222838093774848_n Про це повідомив пресі заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань.

– Спільно з представниками районів та депутатів облради ми розглянули всі можливі варіанти утворення тергромад. Обирали найоптимальніший, який би насамперед враховував позицію людей. У підсумку маємо 24 новостворені ОТГ, а це майже 140 населених пунктів, які чекають на призначення виборів. Ще 8 сіл хочуть приєднатися до діючих 4 ОТГ. Лишилося, аби депутати обласної ради підтримали напрацьований нами документ, який потім передамо на розгляд до Кабміну. Саме без його рішення громади не зможуть перейти на міжбюджетні стосунки з державою, – зазначив пан Березань.

Він, однак наголосив, що доопрацьований перспективний план – не незмінна доктрина, як саме треба об’єднуватися, до чого часто апелюють супротивники реформи з децентралізації. Добровільність лишається і люди можуть пропонувати зміни до об’єднавчих варіантів.

– Ініціатива громади – найважливіший фактор. Адже створення ОТГ – насамперед готовність взяти на себе відповідальність та обов’язки за життя тергромади, – наголосив заступник голови ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Не вірю 16.09.2018 17:40
Порожній трьоп. ОСББ в містах теж називали "готовністю взяти на себе відповідальнісь " - а в результаті кинули багатоповерхівк и напризволяще, сам-на-сам з проблемами, які залишилися від ЖЕКів.
Якщо у тебе, Ярік, хоч трохи совісті є - колись вона тебе замучить за те, чим ти займався і як секретарик у Смілі, і як адьютант Віталі Коваля в Черкасах. ;-)
Назви хоч одне ОТГ, якому ти хоч в чомусь допоміг (тільки не треба про Яснозір"я знову - нудить вже від того, скільки ви про нього ляпаєте).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Патріот 16.09.2018 13:06
А як щодо Звенигородської ОТГ, до якої включили село Юрківка яке не має спільних меж із Звенигородкою. Тай добиратися людям у центральну садибу прийдеться через Ватутінську міську громаду. Може в ОДА все таки звернуть на це увагу? Чи головне аби був план хоч якийсь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100