реклама

реклама

Інклюзивно-ресурсний центр у Городищі готовий приймати своїх перших відвідувачів. Умови закладу оглянув перший заступник голови ОДА Віталій Коваль під час робочого візиту до районного центру.

DSC0370

Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

Інклюзивний центр розрахований на відвідування щотижнево до 50-70 діток з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Здобуватимуть дошкільну та загальну середню освіту тут не лише місцеві жителі, а й мешканці в цілому району, об’єднаних громад. Навчання ж проводитимуть шляхом комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надаватимуть психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги та системний кваліфікований супровід.

За словами директорки ІРЦ Світлани Воротило, фахівці центру індивідуально проводитимуть комплексну оцінку фізичного, мовленнєвого розвитку дитини, її пізнавальної, емоційно-вольової сфери та навчальної діяльності. Зокрема, з дітьми працюватимуть 2 вчителі-логопеди, вчитель-дефектолог, практичний психолог, вчитель-реабілітолог.

– Приміщення оснастили сучасними меблями та приладдям для комфортних умов навчання, – розповіла пані Світлана. – Власними силами обладнали навчальні кабінети, зробили їх яскравими та, що важливо, зручними. Також капітально відремонтували туалетну кімнату, відповідно замінили вікна.

На ремонти та нове обладнання використали наразі близько 200 тис. грн, з яких кошти державного та районного бюджетів. Підтримку надали й місцеві депутати, підприємці, громадські організації. У подальшому ж тут планують здійснити ще низку ремонтних робіт, зокрема й перекрити дах.

– Інклюзивна освіта сьогодні – це реальна можливість для діток з особливими освітніми потребами розвиватися, одержувати знання, необхідні для життя навички, і головне – максимально розкрити потенціал здібностей, ставши повноцінними учасниками соціуму, – сказав Віталій Коваль під час візиту до закладу. – Інклюзивно-ресурсні центри, розвиток мережі яких в Україні ініціювала Дружина Президента, передбачають саме такий процес та є реальною підтримкою для родин з дітьми, які потребують відповідних корекційних та освітніх послуг.

Віталій Володимирович також зауважив, що в області загалом запланували відкрити 27 інклюзивно-ресурсних центрів. На сьогодні прийнято рішення про це у 25-ти районах та містах та вже повноцінно функціонують 17 з них. На оснащення ж центрів за рахунок субвенції з державного місцевим бюджетам передбачили майже 3 млн грн та ще 1 млн грн на місцях.

DSC0377

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100