реклама

реклама

Вчора, в День Черкас в Долині троянд відбулася «Битва за місто», у якій жителі міста встановили рекорд України – онлайн гра з найбільшою кількістю учасників на одній колективній шаховій дошці.

Гравці розділились на дві команди: чорними фігурами грали жителі Соснівського району, білими — Придніпровського. Останні перемогли у битві, пише ВИЧЕРПНО

DSC05027-710x434

Учасники реєструвалися на сайті www.masschess.com.ua та грали через спеціальний додаток вдома чи в Долині троянд. У Долині троянд живі фігури робили ті ходи, які вирішували команди.

Ті, хто брав участь у грі, отримали різноманітні подарунки від спонсорів свята. Головним призом були 10 тисяч гривень, які виграв Даниїл Мірошник. Щоб перемогти, йому довелось зробити найбільшу кількість колективних ходів разом зі своєю командою. Він обрав найбільше балів.

DSC05036

- Я просто пив чай вдома, робив певні ходи, які першими приходили до голови. Саме так і переміг. Запорука успіху у простоті, — розповів Даниїл.

Експерт Національного реєстру рекордів України Олексій Янкович розповів, що цей рекорд унікальний, адже у світі такого ще не було, щоб одночасно в одну гру на одній дошці грали 234 людини. Ця гра тривала 31 хвилину.

Олексій Янкович передав сертифікат про встановлення рекорду України, які зробили жителі міста Черкаси, міському голові Анатолію Бондаренку.

Директор благодійного фонду «Геосоціальні ігри» Влад Кононенко та організатор масової гри в шахи Володимир Костенко працювали два місяці, щоб реалізувати власний задум гри та, власне, встановити рекорд України.

DSC05062

- Ми довели, що ми можемо дивувати, бути інноваційними, ми можемо робити ті речі, які ніколи ніхто не робив, — сказав Володимир Костенко.
Черкащани передали естафету наймасовішої гри в шахи місту Одеса.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Що це було? 17.09.2018 13:17
Якась пурга, а не рекорд. Схоже на банальный розводняк когось на гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 шахи 16.09.2018 22:58
дивно, але насправді переміг не Мірошник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Инопланетяны 16.09.2018 22:10
Ми довели, що ми можемо дивувати, бути інноваційними, ми можемо робити ті речі, які ніколи ніхто не робив, — сказав Володимир Костенко.

Ну, то, что делаете то, что никто не делал это точно. Такого асфальта по бульвару Шевченка нигде не найдете. За три года сделали 5 кварталов (хотя мер перед выборами клялся за год сделать. Посмотрите в ютубе 14.11.2015 "Теледебаты Одарич-Бондаренко" 30 мин. 26 секунда. "Я за рік реконструюю бульвар Шевченка і мені не потрібно 9 -10 років").
А пока какие-то непонятные рекорды, ту сутки в футбол, то самые большие шахматы :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100