реклама
Sucurity Police

реклама

Лісівники Черкащини відзначили своє професійне свято. На урочистості, що відбулися 14 вересня, завітали голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, щоб вручити лісівникам нагороди та відзнаки за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомі трудові здобутки.

41990713_294291091392248_8570552456860139520_n

Юрій Ткаченко привітав лісівників Черкащини та подякував за ту роботу, що вони здійснюють для збереження та примноження зелених багатств краю.

– Від вашої праці, командної роботи залежить, чи будуть збережені та відтворені наші ліси, чи будуть вони раціонально використані, – наголосив голова обласної державної адміністрації. – З огляду на показники вашої галузі, можна з впевненістю сказати, що ви повністю здатні виконати усі покладені на вас завдання. Ваша робота нелегка і разом ми робимо багато добрих справ. Це стосується і постійної допомоги для сходу країни, і подолання наслідків природних стихій. Ви завжди поряд – знаєте проблеми наших громад, допомагаєте їх вирішувати. Сьогодні є екологічні проблеми, відбуваються кліматичні зміни, всихання лісів, тому маємо разом працювати та подбати про те, що ми залишимо нашим дітям. Я бажаю вам достатку й миру, адже від цього залежатиме розвиток нашої держави, зокрема і Черкащини. Хай Господь береже вас, дає сили, наснаги, мудрості. Дякую усім працівникам лісового господарства за відповідальність, патріотизм. Від обласної державної адміністрації ви маєте цілковиту підтримку, ми завжди готові долучатися до ваших лісівничих ініціатив.

1-1-e1537167458902

Начальник управління Олександр Дзюбенко наголосив, що на рахунку лісівників Черкащини чимало добрих, корисних, необхідних для громади та держави справ й здобутків, які є основою економічної стабільності, запорукою екологічної, енергетичної безпеки Черкаського краю.

DSC_0864

Рік для лісівників видався непростим – незрозумілий курс реформування лісової галузі та відстоювання трудовими колективами неможливості передачі лісів у концесію, інформаційна війна та політичні баталії, новий податок на лісові землі, який може знищити державне управління лісами і призвести держлісгоспи до банкрутства.

Та не зважаючи на складні умови, в яких доводиться працювати, лісове господарство має ряд здобутків, досягнень, тож є чим пишатися. Відтворення лісів проведено на площі 1317 гектарів. Посіяно 12 гектарів лісових розсадників. До наступної лісокультурної кампанії буде вирощено 10 мільйонів сіянців основних лісоутворюючих порід.

Ще одним важливим напрямком лісівничої діяльності є забезпечення належного рівня охорони лісових масивів від пожеж. В цьому році вжиті заходи дали змогу не допустити великих загорань під час пожежонебезпечного сезону. З початку року зафіксовано 30 лісових пожеж на загальній площі 2 гектарів. Відеонагляд за лісовими масивами здійснюють 15 телевізійних систем спостереження.

Усі підприємства працюють прибутково, оновлюється техніка та інші основні засоби. За результатами роботи першого півріччя отримано понад 22 мільйони гривень чистого прибутку. Направлено 21 мільйон гривень власних коштів лісгоспів на освоєння капітальних інвестицій. На заходи з охорони праці у держлісгоспах витрачено 1,5 млн. гривень. Лісівники Черкащини не стоять осторонь і постійно допомагають Збройним силам України та військовослужбовцям. Відремонтовано майже 40 кілометрів лісових доріг. Збудовано 11 нових рекреаційних пунктів.

DSC_0884

Як зауважив начальник управління, чималий вклад лісівники Черкащини роблять у наповнення державної казни. Протягом 8 місяців 2018-го сплачено до зведеного бюджету 190 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено єдиного соціального внеску 35 мільйонів гривень.

– Тож в цей день вітаю всіх, хто причетний до лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє збереженню та примноженню лісів Черкащини. Щирі слова подяки адресую ветеранам за відданість та безцінні знання й досвід, що вкладені ними у галузь. Я вдячний кожному працівнику за особистий внесок у здобутки та досягнення нашого колективу. Бажаю міцного здоров’я, миру, добра, злагоди, професійної мудрості та витримки. Нехай у кожній лісівничій родині панує радість, щастя та добробут, – привітав присутніх начальник управління Олександр Дзюбенко.

До професійного свята роботу лісівників Черкащини високо оцінено на різних рівнях – 31 нагорода Державного агентства лісових ресурсів України, 4 нагороди обласної державної адміністрації, 3 нагороди обласної ради, понад 70 нагород та відзнак обласного управління, численні Грамоти по профспілковій лінії та Товариства лісівників України. Частину з них було вручено на офіційному заході з нагоди святкування Дня працівника лісу, решта – в структурних підрозділах.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100