реклама
Sucurity Police

реклама

Апеляційний суд Черкаської області розглянув у порядку письмового провадження апеляційну скаргу щодо стягнення страхового відшкодування в порядку регресу.

Пригода сталася взимку 2015 року. Водій «Деу» з причіпом їхав трасою Золотоноша – Умань. Вскочивши у вибоїну, одне колесо причіпа відлетіло та зачепило автомобіль «Пежо», що рухався зустрічною смугою. Внаслідок ДТП «Пежо» зазнало пошкоджень, які було оцінено майже у 30 тис. грн.

758c10fb18e0b64bdd5f8c5ff67fe670

На момент скоєння ДТП водій «Деу» не мав договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Згідно чинного законодавства, у таких випадках компенсація завданих збитків відбувається через Моторне (траспортне) страхове бюро України (МТСБУ), що за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду, заподіяну власником транспортного засобу, який не застрахував свою цивільно-правову відповідальність. Після того МТСБУ має право подати регресний позов до винуватця ДТП, що й було зроблено.

Рішенням Шполянського районного суду Черкаської області позов задоволено повністю. Водій «Деу» в порядку регресу повинен компенсувати витрати, повязані з виплатою страхового відшкодування, в розмірі 28335,90 грн. та витрати на залучення аварійного комісара в розмірі 1240,00 грн.

Апеляційний суд Черкаської області апеляційну скаргу водія «Деу» залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню в касаційному порядку не підлягає, крім випадків, передбачених п.2 ч.3 ст. 389 ЦПК України.

Про це інформують в апеляційному суді області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100