реклама

реклама

1111 У міській раді з'ясовували, чому досі не встановлений меморіал загиблим в АТО. Адже кошти на це виділені, земельна ділянка також, проект є, пише сайт zmi.ck.ua

Як з'ясувалося, робоча група, яка мала реалізувати проект,  розпалася через те, що вона не розуміє процесу фінансування, а також розбіжності в думках, яким має бути меморіал. Автор проекту Дар'я Ложешнікова не згодна із запропонованими змінами.

Нагадаємо, дівчинці, проект пам'ятника якої перемін на конкурсі, наразі 17 років. Як каже мама Дар'ї, зміни до проекту змінюють суть ідеї. До прикладу, відповідно до проекту автора захисник має дивиться вгору, архітектори ж хочуть, щоб Герой схилив голову. До того ж, мішень не має дивиться в спину воїну.

Також серед присутніх на виконкомі обурених містян прозвучало, що змінений проект коштує значно дорожче, а має значно дешевший вигляд: "Так може камінь спотикання у цьому?".

Окрім цього, виникла суперечка щодо того, що головний архітектор міста Віталій Чернуха нібито надав перевагу проекту, який розробив скульптор Владислав Димйон. До того ж назвав його автором.

Під час обговорення Чернуха сказав, що автор не тільки Дар'я Ложешнікова, а авторів п'ять. "Тому й називається авторська група", - переконаний Чернуха.

Як з'ясувалося під час обговорення питання, реалізація проекту-переможця забуксувала через те, що головний архітектор нібито надав перевагу проекту, який розробив скульптор Владислав Димйон.

Самим же АТОвцям його проект не сподобався. Вони кажуть, що цей варіант пам'ятнику має вигляд тумбочки.

Врешті члени виконкому дали доручення реалізувати проект, не вносячи ніяких змін до проекту Дар'ї Ложешнікової. Член виконкому Ігор Зайчук запропонував оголосити догану Чернусі. Виконавчий комітет підтримав пропозицію і вирішив рекомендувати міському голові оголосити догану.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 ??? 18.09.2018 20:20
п,ять авторів ?Це що виходить,від кожної депутатської фракції по автору?.
А Владислава Димйона після того що він зробив з памятником В. Симоненку не оголосили в департаменті архітектури персоною нон-грата ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Абрек 18.09.2018 19:38
Яка догана??? :o Давно гнати треба хабарників!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Роман Смертний 18.09.2018 18:19
Цитую Черкащанин:
Ухти! А в Черкасах, виявляється, є "архітектор"?! :eek:
Щось я не помітив цього по хаотично-дебільній забудові міста.

Чернуха, батенька, чернуха!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 жіночий голос 18.09.2018 16:15
і це все?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Черкащанин 18.09.2018 13:06
Ухти! А в Черкасах, виявляється, є "архітектор"?! :eek:
Щось я не помітив цього по хаотично-дебільній забудові міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100