реклама

реклама

В житті ми зустрічаємось з людьми літнього віку, які забувають теперішнє, а досить непогано пам’ятають події минулого; поводіть себе агресивно; перестають бути такими, якими їх завжди знала родина; навіть не можуть знайти свою домівку при виході з дому. Це все симптоми деменції - синдрому стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку.

З метою  інформування про деменцію в Черкасах проведено другий  дводенний навчальний семінар «Деменція, її ознаки та основи догляду за дементною людиною». Семінар проведено Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні»  (керівник організації Галина Полякова). Цього разу семінар з зазначеної тематики проведено 17-18 вересня 2018 року для працівників територіального центру надання соціальних послуг м.Черкаси, які постійно працюють з літніми людьми. Семінар провела  експерт організації, лікар – геронтолог за фахом  Алла Соловей.

DSCN5633

Працівники територіального центру були ознайомлені з віковими особливостями літніх людей. Говорили про зменшення росту, підшкірно-жирової клітковини,  силових показників, зниження м’язового тонусу,  зміну гормонального фону, сонливість людей поважного віку. Зазначено, що відбуваються зміни у кістково -  м’язовому апараті, серцево-судинній, сечовидільній, харчовій системах, погіршується зір. Це все зміни, які обумовлені старінням організму, і не є деменцією.

Соціальна працівники дізнались про форми деменції, діагностику, симптоми, стадії  деменції. Цікаво було дізнатись про зв’язок між розвитком деменції та факторами ризику, які зумовлені способом життя; про різницю між жінками і чоловіками при деменції; про принципи роботи з дементними підопічними. Доцільними стали практичні поради по догляду за такими підопічними та рекомендації про необхідність турбуватися про себе при агресії підопічного.

Підсумком семінару стало усвідомлення того, що потрібно сприймати особу з деменцією такою, яка вона є, доглядати таких людей з повагою, не намагатись змінити їх поведінку. Варто пам’ятати, що на всіх чекає старість.

За відгуками учасників семінару він  надав багато необхідної для роботи інформації, був корисним та цікавим.

«ТЛУ» в Черкасах щиро дякує директору територіальному  центру надання соціальних послуг м.Черкаси  Альоні Щербак за сприяння у проведенні семінару.

Семінар проведено в рамках проекту "Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну", який виконується фінансової та методичної підтримки Діаконії Австрії та міністерства соціальної політики  Австрії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100