реклама

реклама

Власного житла на Черкащині потребує 684 молодих людей у віці 16-23 років, які виросли сиротами. Проте соціальними квартирами вдається забезпечити лише одиниці.

normal_kid_house Про це під час нещодавньої координаційної наради в облдержадміністрації повідомила начальник служби у справах дітей ОДА Оксана Покатілова.

На придбання квартир для дітей-сиріт виділяється цільова державна субвенція, але повністю розв’язати житлову проблему таких дітей вона можливості не дає.

За словами Оксани Іванівни, в 2017 році соціальними квартирами було забезпечено 2 осіб у м Черкасах і одну – в Шполенському районі. Отримали змогу проживати у гуртожитку по 1 особі з м. Золотоноші, Звенигородського, Драбівського, Канівського районів та 3 особи з Кам’янського району. І лише у Шолянському районі за кошти місцевого бюджету придбано 2 будинки для 2 осіб та у Жашківському районі 1 будинок для 2 осіб.

У 2018 році забезпечено гуртожитком 4 осіб у м.Черкасах, по 1 особі у Городищенському, Кам'ямському, Христинівському та Чорнобаївському районах. І лише одній особі у Кам’янському районі видано ордер на будинок, визнаний у судовому порядку відумерлою спадщиною.

Відповідно до чинного законодавства України, питання забезпечення осіб вказаної категорії соціальним житлом та надання їм у подальшому жилого приміщення для постійного проживання належить до повноважень місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Разом з тим, рівень забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа останнім часом в області стрімко знижується.

– Ми маємо багато важливих питань, але саме цьому ми повинні надавати особливе значення, – прокоментував інформацію, озвучену Оксаною Покатіловою, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Мусимо не тільки сподіватися на державну субвенцію, а й самі організовувати будівництво житла для дітей-сиріт, у тому числі й за кошти місцевих бюджетів. На жаль, сьогодні ця робота на місцях проводиться недостатньо. Просив би надати мені чітку інформацію, в яких районах, містах, об’єднаних територіальних громадах є діти-сироти, котрі потребують придбання житла. Ми маємо цю інформацію спрямувати на рівень Києва, а також самі подивитися, що ми можемо зробити на нашому рівні.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Гроші 20.09.2018 08:24
Ці факти добре характеризують місцеву владу та її пріоритети. Сиротам немає де жити, зате купа грошей легко витрачається на оглядові майданчики, різноманітні розваги і "пишання" своїм показним "патріотизмом".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100