реклама

реклама

Стосунки комунального підприємства «ВодГео» з ПАТ «Черкасиобленерго» досить гострі. Майже щотижнево підприємство отримує попередження про обмеження (відключення) від електромереж.

1111 Про це нещодавно під час координаційної наради Черкаській облдержадміністрації заявив начальник управління з ЖКГ Черкаської ОДА Сергій Демиденко.

Сума кредиторської заборгованості підприємств становить 19,3 млн. грн. (електроенергія – 4,5 млн. грн., з бюджетом (податки) – 13,2 млн. грн.).

Сума дебіторської заборгованості (борги абонентів перед підприємством) становить лише 4,9 млн. грн. (населення – 3 млн. грн., інші споживачі – 1,3 млн. грн.).

– Також не потрібно забувати, що за період з вересня 2015 по березень 2016 року дії органу місцевого самоврядування та, на той час керівника підприємства КП «Вод Гео», нанесли збитки підприємству в сумі близько 4.0 млн. грн. через не введення в дію постанови НКРЕКП (яка на той час була регулятором підприємства) про введення в дію економічно обґрунтованих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, – наголосив Сергій Демиденко.

Через збитковість підприємства, неприведені тарифи, недоотримання коштів від абонентів (87% – найнижчий по області) підприємство накопичило зазначену кредиторську заборгованість.

– Обласною державною адміністрацією впродовж літа було проведено ряд нарад, за підсумками яких надано відповідні доручення. На жаль, ні інформування ні виконання по жодному пункту не відбувається, – зазначив Сергій Демиденко. – Чути лише гучні заяви керівництва міста щодо обов'язків голови обласної державної адміністрації, як представника держави, по врегулювання проблемних питань в роботі комунальних підприємств міста Сміла. То хотіли б нагадати, що повноваження щодо діяльності комунальних підприємств, їх готовності, проходження опалювального сезону, беззбиткової роботи, контроль за наданням якісних безперебійних послуг, підтримка комунальних підприємств, належать не обласні державній адміністрації, а саме органу місцевого самоврядування (як гаранту територіальної громади).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100