реклама

реклама

Рівень розрахунків підприємств теплоенергетики Черкаської області за спожитий у 2018 році природний газ на рівні 80% (борг – 79,2 млн. грн.). Черкащина за рейтингом НАК «Нафтогаз України» перебуває в десятці областей з найнижчою заборгованістю по Україні, а за 2018 рік посідає 4-те місце за найкращими розрахунками за газ.

d185a80805d6ceb6 Про це нещодавно під час координаційної наради Черкаській облдержадміністрації заявив начальник управління з ЖКГ Черкаської ОДА Сергій Демиденко.

– Але розрахунки за газ – це болюче питання кожного опалювального сезону... З ним пов’язані отримання лімітів, виконання вимог НАК «Нафтогаз України», – наголосив пан Демиденко. – Загальна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» станом на 11 вересня за газ з урахуванням боргів минулих періодів та штрафних санкцій – 307,8 мільйонів гривень.

За спожитий у 2018 році природний газ незадовільний відсоток розрахунку мають Чорнобаївські (53%), Корсунь-Шевченківські тепломережі (55%), Кам'янські тепломережі (63%) та Жашківські (65%).

Комунальне підприємство теплових мереж міста Сміли разом з ТОВ «Сміла Енергоінвест» взагалі розглядаються окремим пунктом.

– Питання: яким чином підприємство, не маючи фінансового резерву, боргову яму (близько 52 мільйонів гривень), відсутні договірні відносини з постачальниками газу, буде надавати безперебійні послуги теплопостачання абонентам міста? – дивується Сергій Демиденко.

Нагадаємо, про неготовність Сміли до початку опалювального сезону заявив під час координаційної наради і голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100