реклама

реклама

Сьогодні на КП «Черкасиелектротранс» відбулися збори колективу, під час яких обговорили питання роботи підприємства в умовах накладення арешту на його рахунки. Зробили це два місяці тому, пише Вичерпно

Директор підприємства Петро Кучер зазначив, що Електротранс є дуже важливим для інфраструктури міста. Зокрема, він безоплатно возить пільговиків. Крім того, діє т.зв. соціальний тариф, коли пасажир платить 2 гривні, а ще 2 гривні за нього платить держава.

42215669_303177963610701_5886405335190601728_n

За словами Петра Кучера, починаючи з 2004 року підприємство невчасно розраховувалося за рахунками через несвоєчасне отримання ним коштів із держбюджету. Тому станом на 2012 рік підприємство заборгувало перед державою 21 млн 500 тисяч грн, а держава перед підприємством — понад 45 мільйонів. Така взаємна заборгованість унеможливила своєчасні розрахунки, в тому числі і по заробітній платі.

- На сьогоднішній день нами у державу повернуто 17,5 млн грн. Залишилось небагато, але 07.08 Придніпровським ДВС  було прийнято постанову про блокування наших рахунків, такі ж постанови було винесено ще 12.09 та 14.09. Також була отримана вимога, у якій ішлося про заборону відкриття нових рахунків і попередження про кримінальну відповідальність керівника підприємства в разі, якщо він все таки намагатиметься їх відкрити. Тоді ми з вами вирішили, що будемо працювати «до останнього тролейбуса». Останній поламається — тоді не вийдемо, —  зазначив директор КП, звертаючись до колег. —  Були тривалі консультації, і завдяки  небайдужим представникам бізнесу, а саме бізнесмену Араіку Мкртчяну, ми знайшли вихід, і з сьогоднішнього дня ми будемо працювати.

Як зазначив пан Мкртчян, він звернувся до голови ОДА Юрія Ткаченка, після чого питання було вирішено шляхом відкриття нового рахунку.

- Не вбивайте один із нормальних колективів, — зазначив він, звертаючись до виконавчих органів.

Яким саме шляхом вдалося вирішити питання, Петро Кучер не уточнив, однак зауважив, що питання наразі вирішується. Рахунки ж наразі ще не розблоковані, попереду — судове засідання.

За результатами зборів колективу було вирішено направити звернення до голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка та міського голови Анатолія Бондаренка із проханням посприяти зняттю арештів із рахунків підприємства та поверненню заборгованих підприємству коштів у сумі 2,3 млн грн із державного бюджету за виконану траспортну роботу у 2015 році для направлення їх на виплату існуючого простроченого боргу до Пенсійного фонду України по пільговим пенсіям. У разі ж невирішення вищезазначених питань колектив залишає за собою право на дії в межах чинного законодавства, направлені на захист інтересів підприємства та забезпечення його діяльності.

Представник Пенсійного фонду, у свою чергу, запевнив, що їх відомство звертатиметься до вищих органів влади задля врегулювання цього питання.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 ЮЗР 21.09.2018 17:58
Монетизируйте льготы!!! И халявщиков намного меньше будет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Гроші 20.09.2018 17:14
Ми живемо в унікальній державі абсурду. Спочатку держава запроваджує пільгу, за яку не перераховує гроші, і робить транспортників боржниками. Потім, так і не розрахувавшись, блокує рахунки боржника руками ДВС, руйнуючи колектив. А після руйнування в колективу буде дві дороги - за виплатами по безробіттю до центру зайнятості і на Польщу. Хіба це не абсурд?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100