реклама

реклама

Черкаська обласна рада проголосувала за офіційне звернення до Верховної Ради України щодо відзначення 75-ої річниці Корсунь-Шевченківської битви н державному рівні.

Безымянный

Як зазначено у зверненні, 17 лютого 2019 року виповнюється 75 років від часу переможного завершення Корсунь-Шевченківської битви 1944 року, що увійшла в літопис Другої світової війни героїчною сторінкою як зразок військової майстерності. Саме успішне завершення операції створило сприятливі умови для скорочення лінії фронту, що дозволило звільнити значну кількість військ для подальшого розгортання наступу на Південний Буг та Дністер.

З метою увічнення пам’яті жертв війни депутати Черкаської обласної ради звертаються до Верховної Ради України з пропозицією включити до переліку пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році вшанування на державному рівні 75 років із дня завершення Корсунь-Шевченківської битви, а також підтримати організацію і проведення заходів безпосередньо в м.Корсунь-Шевченківському за участі ветеранів війни – учасників цієї битви, ветеранських організацій, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, науковців-істориків, молоді та громадськості.

«У сучасних умовах такі заходи сприятимуть формуванню у молодого покоління патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України», – зазначено у Зверненні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100